Hrvatski film nagrađen na 50. ITF-u

Dokumentarni film "Draga Gospa Ilačka" redatelja Branka Ištvančića osvojio je posebnu nagradu za režiju na 50. International Tourfilm Festivalu u gradu Lecce u Italiji.

gospa-ilacka2.jpg
Objavljeno:
 
02.07.2012 00:00

Dokumentarni film "Draga Gospa Ilačka" redatelja Branka Ištvančića osvojio je posebnu nagradu za režiju na 50. International Tourfilm Festivalu u gradu Lecce u Italiji.

U ovoj prigodi naš je film predstavljen brojnim turističkim novinarima iz Europe i svijeta, uglednim gostima i domaćinima, kao i desecima tisuća građana koji su od 20. do 24. lipnja pratili ovu najstariju kulturološko-turističku filmsku manifestaciju na glavnom povijesnom baroknom trgu grada Lecce.

Nagrada će biti uručena u ceremonijalnom dijelu završne svečanosti na ovogodišnjem jubilarnom 15. izdanju International TourFilm Festival - ITF'CRO koji se će se održati od 10. do 13. listopada u Solinu pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma RH, Hrvatske turističke zajednice, Grada Solina te visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike dr. Ive Josipovića.

Film "Draga Gospa Ilačka" sažima metafiziku i mistiku sakralnoga i čovjekov ovozemaljski hod u traganju za smislom života. Tema hodočašća Gospi Ilačkoj otkriva povijest srijemskoga prostora, pojavu svete vode po Blaženoj Djevici Mariji i povezuje ovo svetište s Lourdesom.

Snimljen na autentičnim mjestima zabilježio je izjave svjedoka, dokumentarnu građu i ambijentalne vrijednosti ovog hrvatskog prostora. Glazba se zasniva na originalnim tradicijskim instrumentima i melodici.

Izvor: IKA

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: