Izložba slika hrvatskih svetaca i blaženika autorice Ivane Ćavar otvara se u Splitu

Izložba ''Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu'' akademske slikarice Ivane Ćavar otvara se 22. rujna u Franjevačkom samostanu Gospe od Zdravlja u Splitu s početkom u 17:30.
Autor: Laudato/M.P. Photo: Laudato petak, 22. rujna 2017. u 09:00

Izložbu organiziraju Galerija hrvatske sakralne umjetnosti ''Laudato'' iz Zagreba, Udruga za promicanje znamenitih Križevčana dr. Stjepan Kranjčić i Franjevački samostan Gospe od Zdravlja u Splitu.

Slike u tehnici ulja na platnu autorica je oblikovala za 9. Dane hrvatskih svetaca i blaženika koji se održavaju u Križevcima. Izložba će u Splitu biti otvorena do 22. listopada.
 
Izložbu prati sadržajan katalog. U njemu je stručnu analizu izloženih radova napisao likovni kritičar Špoljarić, objavljen je i popis svih hrvatskih svetaca i blaženika te slugu i službenica Božjih te su prikazani portreti svih naših proglašenih duhovnih velikana.
 
Nakon zatvaranja izložbe u Splitu, bit će otvorena na blagdan Beata Angelica 18. veljače 2018. u župi bl. Augustina Kažotića na Peščenici u Zagrebu, te uoči blagdana zaštitnika župe sv. Leopolda Bogdana Mandića u zagrebačkoj Gornjoj Dubravi 11. svibnja 2018.

Preuzimte plakat za izložbu.
 

Da biste komentirali, prijavite se.