Nagrada za filmašice iz Učeničkog doma 'Paola di Rosa'

Manifestacije 23. Filmske Revije Mladeži i 11. Four River Film Festivala zatvorene su svečanom dodjelom nagrada u Karlovcu 15. rujna uz brojnu prisutnost srednjoškolaca iz Hrvatske i svijeta.

KA.jpg
Autor
Učenički dom Paola di Rosa/Laudato/M.B.
Fotograf
dubrovacka-biskupija.hr
Objavljeno:
 
20.09.2018 08:41

Prestižna nagrada boravaka u edukativnom programu 'The Prodigy Camp', za talentirane filmaše i glazbenike  u mjestu Leavenworth (u blizini Seattlea), dodijeljena je filmašici Antei Puljić, predstavnici filmske skupine Učeničkog doma Paola Di Rosa za film 'Miris Glazbe'.

Na natječaj je ove godine pristiglo gotovo 1000 filmova, što svjedoči o velikom interesu mladih filmaša za karlovački festival. U natjecateljski program uvršteno je 76 naslova, od kojih su dva iz Dubrovnika. Filmska skupina Muškog učeničkog doma predstavila se kratkom igranom dramom 'Mama', a Učenički dom Paola Di Rosa komedijom 'Miris glazbe'. U nizu pratećih programa pod nazivom Srednjoškolci predstavljaju srednjoškolcima, voditelj filmske skupine Muškog učeničkog doma, Miro Bronzić, predstavio je Ljetnu školu filma 'Šipan' i Dubrovnik Film Festival.

Uz radionice raznorazne tematike, od obrade zvuka do korištenja DSLR fotoaparata, i ovaj Festival i Revija imali su priliku ugostiti osnivača Prodigy Campa Rick Stevensona, redatelja, scenaristu i producenta. Režirao je, producirao i napisao scenarije za dvanaest dugometražnih igranih filmova te gotovo sto sati televizijskog materijala. Surađivao je s poznatim osobama poput Roberta Redforda, Huga Granta, Christophera Plummera, Kiefera Sutherlanda, Meg Ryan, Patricka Dempseya i drugima. Pokretač je više projekata za djecu i izumitelj tehnologije StoryCatcher, pomoću kojih je zabilježeno preko 150.000 priča na pet kontinenata.

Jedan od njegovih projekata, zbog kojih je i boravio u Karlovcu je 'The Prodigy Camp', edukativni kamp za 20 vrhunski talentiranih mladih filmaša i glazbenika iz cijeloga svijeta.

Rick Stevenson, kao član velikog žirija, zajedno sa Barbarom Vekarić, dubrovačkom redateljicom i Nikolom Jankovićem, dizajnerom zvuka, nagradu za sudjelovanje na Prodigy Campu dodijelio je upravo filmu Učeničkog doma Paola Di Rosa, 'Miris Glazbe'. Jedna od filmašica iz Paole Di Rosa slijedeće će ljeto imati priliku boraviti u kampu Leavenworth u blizini Seattlea i uz pomoć profesionalaca snimiti svoj film.

Prisjetimo se, filmska skupina Paola Di Rosa djeluje uspješno već pet godina pod vodstvom s. Ružice Dodig te već od samog početka svog djelovanja u Dubrovnik donose mnoga priznanja i nagrade. Samo u protekloj školskoj godini stigla su priznanja iz Karlovca, Rovinja, Rima, Zaragoze, Valencie i Londona, a filmašica Jelena Kordić bila je jedna od četiri mlada filmaša koja su predstavljala Hrvatsku u međunarodnom dječjem žiriju na 48. Giffoni Film Festivalu u Italiji.
 
 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: