Novi film o svetom Leopoldu Mandiću uskoro će ugledati svjetlo dana

Redatelj filma je talijan Antonello Bellucco koji je u filmu htio prikazati priču o dvjema obiteljima između dva svjetska rata koji su poznavali omalenog sveca.
Autor: vaticannews.va/laudato.hr/D.R. Photo: vaticannews.va utorak, 05. svibnja 2020. u 14:06

Kako piše Vatican News, film pod nazivom 'Na mojim ramenima' (Sulle mie spalle) također pokazuje stanje u Italiji između 1915. i 1945. godine, ali je aktualan jer pokazuje na koji način različite krize stavljaju obitelj na kušnju.

Premijera filma bila je predviđena za travanj, ali zbog zdrastvene krize uzrokovane pandemijom koronavirusa sve su projekcije odgođene do daljnjega. Premda je radnja u Italiji od strane talijanskog redatelja, film je snimljen na engleskom jeziku kako bi bio dostupniji što široj publici diljem svijeta.

- Leopold je proveo veliki dio svog života u maloj ispovjedaonici, gdje je slušao, ispovijedao i pomagao desecima tisuća ljudi koji su mu dolazili u redovima. Upoznao sam neke od tih ljudi, koji su tada još bili djeca jer su rođeni dvadesetih i tridesetih godina. Pričali su mi o Leopoldu kao starijem gospodinu s bradom, koji se kimajući glavom smiješio i imao mnogo strpljenja - kazao je Bellucco čiji će film, nadamo se, stići i u hrvatska kina.

 

Da biste komentirali, prijavite se.