Objavljena dva nova ekumenska naslova pape Franje!

Niz 'razmjena darova' ima ekumenski značaj i želi označiti veze koje ujedinjuju kršćane raznih vjeroispovijesti u brojnim područjima vjerskoga i društvenoga života.
Autor: laudato.hr/D.R. Photo: Radio Vatican srijeda, 15. travnja 2020. u 11:10

Objavljena su hrvatska izdanja prvih dvaju naslova iz niza 'razmjena darova' kojima Kršćanska sadašnjost postaje dionikom velikoga međunarodnoga projekta Vatikanske izdavačke kuće.

Ovi svesci sabiru Papine govore i donose njegove još neobjavljene tekstove, kojima su kao uvod poslužili prinosi predstavnika braće i sestara odijeljenih Crkava i crkvenih zajednica, s kojima smo na zajedničkom putu prema uspostavljanju punog zajedništva.

Naslovi s dosad neobjavljenim Papinim tekstovima

Naša majka zemlja - koja se bavi temom ekološkoga izazova - sabire riječi, tekstove, govore i homilije pape Franje na temu očuvanja stvorenoga svijeta i promicanja dostojanstvenoga života za svakog čovjeka.

- Ovo je vrijeme da se ponovno naviknemo moliti uronjeni u prirodu, u kojoj se spontano rađa zahvalnost Bogu Stvoritelju. Ovo je vrijeme razmišljanja o našim načinima života. Trenutak je da prijeđemo, brzo i odlučno, na oblike čiste energije te održive i kružne ekonomije - kaže Papa.

U knjigu nas uvodi predgovor ekumenskoga patrijarha Bartolomeja, koji naglašava suglasje između pravoslavaca i katolika u zaštiti - u svjetlu vjere u Krista - dara stvorenoga svijeta i ljudskoga života, ponajprije u njegovim najkrhkijim i najnezaštićenijim pojavama.

Molitva
Dah novog života sabire najznačajnije riječi pape Franje o molitvi, kako bi pomogla kršćanima da žive osobni odnos s Gospodinom. Posebno mjesto u ovoj zbirci zauzimaju kateheze koje je Papa održao na temu Očenaša na audijencijama srijedom.

- Isus ne daje apstraktnu definiciju molitve niti poučava neku učinkovitu tehniku molitve da bi se nešto ‘dobilo’. Umjesto toga, on poziva svoje da steknu iskustvo molitve, stavljajući ih izravno u kontakt s Ocem, pobuđujući u njima čežnju za osobnim odnosom s Bogom, s Ocem. Tu se krije novost kršćanske molitve! - uči nas Papa.

Predgovor knjizi napisao je patrijarh Moskve Kiril, koji upućuje na duboki sklad između katolika i pravoslavaca u življenju kršćanske dimenzije susreta s Gospodinom; doista, po zajedništvu s Duhom Svetim, i onda kada se moli u skrovitosti vlastite sobe, u stvarnosti čitava Crkva i svijet sudjeluje u molitvi.

Dodatna posebnost
Posebnost ovih izdanja, osim značajne ekumenske vrijednosti, jest i ona ekološkog značaja. U njih su ugrađene i poniznost i jednostavnost koje papa često svima stavlja na srce, što se vidi i u nazivu ovoga niza, razmjena darova, koji je pisan izričito malim slovima.

Za ove nove naslove primamo predbilježbe do 16. 4. 2020.! Požurite i pretplatite se za svoj primjerak s posebnim popustima:
Papa Franjo. Molitva: redovna cijena: 110,00 kn u pretplati: 75,00 kn
Papa Franjo. Naša majka Zemlja: redovna cijena: 90,00 kn u pretplati: 55,00 kn

Predbilježbu i pretplatu možete izvršiti putem:
1. Telefona: 01 / 63 49 030; 01 / 63 49 031 Nazvati možete od ponedjeljka do petka 8 -16 sati (Naručeno možete platiti po predračunu, pouzećem)
2. Elektronskom poštom: e-mail: ks-prodaja@ks.hr

Dovoljno je da navedete svoje podatke, naslove i količinu primjeraka te adresu dostave (Naručeno možete platiti po predračunu, pouzećem). Na sve kupovine iznad 100,00 kn poštarina je besplatna. Naručene naslove isporučuju dostavnom službom.

 

Da biste komentirali, prijavite se.