Orkestar ansambla LADO 17. listopada u Lisinskom

Samostalni koncert Orkestra Ansambla LADO pod nazivom 'Hrvatska tradicijska glazbala i sastavi' održat će se u srijedu 17. listopada u maloj dvorani Lisinskog s početkom u 19.30 sati.
Autor: Laudato/M.B. Photo: LADO utorak, 09. listopada 2018. u 13:01

Orkestar Ansambla LADO, koji sudjeluje na svim plesnim i vokalno-instrumentalnim koncertima Ansambla, bilo kao pratnja pojedinim plesnim i vokalnim izvedbama, bilo svojim samostalnim glazbenim točkama, u proteklih deset godina održao je niz samostalnih cjelovečernjih koncerata s različitim programima i objavio tri nosača zvuka.

Sastavljen je od 14-ero glazbenika multiinstrumentalista, koji sviraju 80-tak tradicijskih glazbala, koja postoje i još se uvijek koriste u Hrvatskoj i u krajevima u kojima žive Hrvati.

- Samostalne, dobro uvježbane i energične izvedbe LADO-va Orkestra uvijek izazovu gromoglasan pljesak i veliko oduševljenje publike i sigurni smo da oni neće izostati ni ovoga puta. Stoga pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže 17. listopada u Lisinskom - rekao je ravnatelj Ansambla LADO Krešimir Dabo.

Najbolji prikaz instrumenata može se pronaći u knjizi 'LADO – Hrvatska tradicijska glazbala i sastavi' prema kojoj je ovaj program i dobio ime. Riječ je o glazbenoj fotomonografiji u izdanju Školske knjige koju prate i četiri nosača zvuka s gotovo 130 glazbenih brojeva. Ovom izdanju nije zadaća samo prikazati sve mogućnosti glazbenika Ansambla LADO i njihova instrumentarija, već ima i važno obrazovno obilježje predstavljajući širem slušateljstvu jedan do sada slabo poznat, a neobično važan dio tradicijske kulture u Hrvata.

Ulaznice po cijeni od 70 kuna mogu se kupiti na blagajni Lisinskog ili putem www.ulaznice.hr.

Nakon ovog koncerta, Orkestar odlazi u Beč gdje će 25. listopada predstavljati hrvatsku kulturu na 14. festivalu hrvatske glazbe.

 

Da biste komentirali, prijavite se.