Pogledajte film o izvornoj slici Božjega milosrđa

Projekcija filma održat će se u četvrtak, 27. lipnja 2019. u 20 sati u dvorani Vijenac (Kaptol 29a). Ulaz je besplatan.
Autor: Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište/Laudato/M.P. Photo: Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište četvrtak, 20. lipnja 2019. u 11:31

O 85. obljetnici nastanka izvorne slike Božjega milosrđa i uoči svetkovine Presvetog Srca Isusova, Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište u suradnji s Koordinacijom štovatelja Božjega Milosrđa organizira projekciju dokumentarnog filma ''Izvorna slika Božjega milosrđa. Neispričana priča o nepoznatom remek-djelu'', redatelja Daniela diSilve.

Projekcija filma održat će se u četvrtak, 27. lipnja 2019. u 20 sati u dvorani Vijenac (Kaptol 29a). Ulaz je besplatan.

Najava filma: https://www.divinemercyfilm.com/

Izvorna slika Božjega milosrđa naslikana je 1934. godine u malom ateljeu u Vilniusu (Litva) u nazočnosti sv. Marije Faustine Kowalske. Dovršeno remek-djelo potom se mnogo puta premještalo. Utočište je nalazila u napuštenim crkvama i tajnim skrovištima i tako izbjegla zapljenu od strane Sovjetske vlasti. Nakon što je uspjela umaći svim pogibeljima, izvorna slika se čudesno, vratila kući u Vilnius. Prvi put u svojoj povijesti visi iznad glavnog oltara u svetištu Božjega milosrđa.

Film u Hrvatskoj distribuira vlč. Željko Rakošec, svećenik Vojnog ordinarijata i policijski kapelan u Policijskoj upravi osječko-baranjskoj koji je za HKM rekao kako dokumentarni film prvi put prati povijest izvorne slike Božjega milosrđa.

- Govori o povijesti njenog nastanka, ‘nestanka’ i pronalaska, a sastoji se od šarolikog kolaža razgovora s povjesničarima, kardinalima, biskupima, redovnicima i umjetnicima' tumači vlč. Rakošec.

Film je nastao u produkciji nakladničke kuće Springtime Productions, a prijevod filma na hrvatski potpisuje Jelena Vuković.

Dokumentarni film ''Izvorna slika Božjega milosrđa'' dostupan je i može se naručiti elektroničkom poštom na adresi rakosec@gmail.com. Vlč. Rakošec naglašava kako se film neće prodavati, no preporučena donacija za podmirenje troškova iznosi 20 kn.
 

Da biste komentirali, prijavite se.