Policijska klapa Sv. Mihovil kod Gospe od Blagovijesti u Milni

Klapa sastavljena od policijskih službenika, pjevala je u petak 18. kolovoza u župi Gospe od Blagovijesti u Milni.
Autor: IKA/Laudato/N.B. Photo: IKA subota, 19. kolovoza 2017. u 17:44

U tamošnjoj crkvi Gospe od Blagosvijesti, klapa je animirala večernuj Svetu Misu koju je predslavio domaći župnik Tonči Kusanović.

Najavljujući nastup klape policijske uprave Splitsko-dalmatinske, milnarski župnik izrazio je dobrodošlicu pristiglim članovima klape, pojasnivši kako je njihov dolazak u tu bračku župu rezultat i dobre povezanosti s policijskim kapelanom PU splitsko-dalmatinske fra Žarkom Relotom.

Podsjetio je da je klapa Sv. Mihovil započela s radom 2009. godine te je nakon kratke stanke nastavila s nastupima 2015. godine. Poručio je da je ideja vodilja policijske klape približiti policiju građanima i građane policiji.

Poslije mise Sv. Mihovil je pred središnjim oltarom milnarske crkve nastupio s nekoliko izabranih pjesama.

Kratki klapski nastup otvorio je izvedbom pjesme ˝Presveta Bogorodice˝ kojom je na ovogodišnjem festivalu marijansko-duhovne klapske pjesme Klape Gospi Sinjskoj osvojio najveći broj glasova publike i zlatni kip s likom Čudotvorne Gospe Sinjske.

Riječ je o pjesmi koju je na tekst sv. Efrema Sirijskoga skladao član klape Ante Šipić. U zahvalnoj riječi milnarski dušobrižnik ukratko je predstavio članove klape, među kojima je pridruženi član Ivan Bašić i službenik iz Milne Tonči Marinović, te im zaželio puno uspjeha u obavljanju povjerenih poslova.

Nastup pred milnarskom publikom zaključili su pjesmom ˝Domovina˝ kantautora Miroslava Škore. Klapa Sv. Mihovil nastupala je na humanitarnim koncertima, zatim kulturnim događanjima i proslavama te pri obilježavanju značajnih događaja. Voditelj splitske klape je Tomislav Veršić.

 

Da biste komentirali, prijavite se.