Premijera nove režije mjuzikla ''Život za život''

Premijera mjuzikla održat će se u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu u nedjelju 5. lipnja s početkom u 19:30 sati.

kolbe.jpg
Autor
Laudato/M.P.
Fotograf
Siniša Bronić
Objavljeno:
 
22.05.2016 08:56

Mjuzikl ''Život za život'' postoji više od tri godine. Prvu režiju napravio je Richard Simonelli 2013. godine, a premijera se dogodila 17. veljače iste godine u zagrebačkom gradskom kazalištu Komedija. Od tada je ostvareno 40 izvedbi u Zagrebu, ali i diljem Hrvatske. No, tu nije sve stalo.

Ansambl Kolbe s ponosom predstavlja događaj svečane premijere nove režije duhovnog rock – mjuzikla ''Život za život'' autora Daniela Riccija, u režiji Roberta Boškovića uz autorstvo scenskog pokreta Manuele Svorcan.

Novi – stari autorski tim na zanimljiv i nov način prikazuje dobro poznat, ali nikada dovoljno puta ispričani događaj sebedarja jednog čovjeka, redovnika i svećenika za Boga i njegovu Crkvu u služenju braći i svim ljudima. Apostolat, ali osobito gotovo euharistijsko predanje koje je Bog po Kolbeu ostvario u logoru smrti ostavilo je traga i učinilo plodnom zemlju natopljenu krvlju mučenika 20. stoljeća. Ta Bog je po rukama Bezgrešne preko Kolbea spasio njegovu čast, čast tog krvavog vijeka.

Nova režija napravljena je povodom proslave 75. obljetnice mučeničke smrti sv. Maksimiljana (2015./2016.) i u perspektivi proslave 100. obljetnice osnutka katoličke marijanske udruge Vojske Bezgrešne (2017.).

Scenografija i kostimografija, a osobito koreografije i scenski pokret pravo su osvježenje koje će onima koji mjuzikl nikada prije nisu vidjeli biti snažan duhovno – umjetnički doživljaj, a onima koji jesu jedno potpuno novo i drukčije iskustvo već viđenoga.

Svoje ulaznice za premijeru možete kupiti ovdje.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: