Retrospektivna izložba ''Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu'' kod kapucina u zagrebačkoj Dubravi

Izložba se otvara uoči svetkovine sv. Leopolda Bogdana Mandića.
Autor: Laudato/M.P. Photo: Laudato petak, 10. svibnja 2019. u 11:08

Retrospektivna izložba ''Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu'' otvara se, uoči svetkovine sv. Leopolda Bogdana Mandića, u petak 10. svibnja u dvorani kapucinskog samostana sv. Leopolda Bogdana Mandića u zagrebačkoj Dubravi, nakon večernje mise u 19 sati.

Riječ je o izložbi koja se već deset godina oblikuje za ''Dane hrvatskih svetaca i blaženika'' u Križevcima, a nakon toga putuje po Hrvatskoj. Deseta izložba donosi radove više likovnih umjetnika koji su bili autori samostalnih izložaba na dosadašnjim manifestacijama ''Dana hrvatskih svetaca i blaženika''. Riječ je o djelima autora Branimira Dorotića, Maje Vidović, Josipa Botterija Dinija, Ane Marije Botteri, Hrvoja Marka Peruzovića, Ante Mamuše i Ivane Ćavar. Organizatori izložbe su Galerija hrvatske sakralne umjetnosti ''Laudato'', Hrvatska kapucinska provincija i Udruga za promicanje znamenitih Križevčana ''Dr. Stjepan Kranjčić''.
 
U programu otvorenja sudjelovat će direktorica ''Laudata'' Ksenija Abramović te u ime umjetnika Hrvoje Marko Peruzović. Izložbu će otvoriti provincijal Hrvatske kapucinske provincije fra Jure Šarčević, glazbeni obol dat će magistrica gitare Tamara Perc i Mateja Hrlec, a kroz program će voditi predsjednica Udruge za promicanje znamenitih Križevčana ''Dr. Stjepan Kranjčić'' Tanja Baran.

 

Da biste komentirali, prijavite se.