U mom srcu Vatra

Naslov je knjige koju je napisao dr. Johannes Hartl, a koja je 10. listopada izdana na hrvatskom jeziku. Johannes Hartl je tražen predavač na molitvenim susretima diljem Europe. Po zanimanju je profesor dogmatske teologije. Živi i radi u Augsburgu, gdje je voditelj kuće molitve u kojoj se bez prestanka moli od 2011. godine.

umomsrcu.jpg
Autor
fra Dario Galić/Laudato/N.B.
Fotograf
franjevci.info
Objavljeno:
 
24.10.2015 09:49

Knjigu je s njemačkog preveo dr. fra Ivan Ivanda, a odabrao ju je uredio i potpisao nakladu fra Dario Galić. Predgovor za hrvatsko izdanje pod naslovom „Moleći se nauči moliti“ napisao je kardinal Vinko Puljić.

Hartl u svojoj knjizi opisuje svoje uzbudljivo putovanje u molitvu. Već od svoje 14. godine, nakon što je na jednom molitvenom susretu iskusio Božju blizinu i predao svoj život Isusu Kristu, njegov život postaje potraga za Božjom blizinom, potraga za blizinom Duha Svetoga.

Vrijednost ove knjige prije svega nalazi se u tome što Johannes Hartl, kroz priču o vlastitom putovanju, poučava kako moliti. Poučava različite modele i načine molitve. Iz knjige je vidljivo da gradi na starim klasicima i metodama koje kombinira s današnjim duhovnim kretanjima u Crkvi. Tako je knjiga na neki način i priručnik za molitvu.

„Moliti znači naučiti ljubiti. I nema ljubavi bez pozornosti i potpune prisutnosti. Kako malo takve ljubavi vidimo u našemu svijetu! Živjeti i zapažati. Svaki odnos živi od toga. Ljubav živi od toga. Život s Bogom živi od toga. Svaki čas molitve je kolizija i poziv. Poziv naposljetku da u svom životu ne pripovijedam samo svoje priče. Da ne plovim samo oko svojih prioriteta. Da ne vidim samo svoj kontinent. Molitva je isplovljavanje na široki ocean. Ocean iza čijeg obzora se uvijek otvara novi obzor, do vijeka,“ piše u knjizi „Umom srcu vatra“ dr. Johannes Hartl.

Knjiga se može nabaviti u Domu molitve u Slavonskom Brodu na brojeve telefona 098 1698123 i 098 1700015.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: