Uskrsnuće Kristovo - novi film Mela Gibsona uskoro u kinima

Radi se o filmu koji detaljno prikazuje strah koji su Kristovi učenici proživljavali kroz tri dana od raspeća do uskrsnuća.

14.jpg
Autor
vocecontrocorrente.it/laudato.hr/D.R.
Fotograf
media-amazon.com
Objavljeno:
 
20.01.2020 12:48

Uskrsnuće Kristovo počet će se prikazivati u kinima širom svijeta u travnju ove godine. Vijest je to koju smo s nestrpljenjem iščekivali jer je riječ o nastavku filma 'Pasija'.

U filmu će svoje uloge ponoviti glumci iz Pasije: Jim Caviezel kao Isus Krist, Maia Morgenster kao njegova majka Marija, Hristo Živkov kao sv. Ivan Evanđelista te Francesco De Vito kao sv. Petar.

Po prvi puta u povijesti jedan će film prikazati prve događaje nakon Kristove smrti. Film započinje završetkom 'Pasije', točnije scenom u Kristovom grobu, te će se detaljno prikazivati što se događalo s apostolima tri dana poslije Kristove smrti.

Između ostalog, prikazat će se što se događalo u Herodovoj palači te u Jeruzalemu na nedjelju uskrsnuća. K tome, redatelj nije zaboravio progovoriti o temama kao što su pitanje moći, pohlepe i ambicija pojedinaca umiješanih u Kristovu muku, raspeće i smrt poput Poncija Pilata, Kajfe i Jude.

- Film neće samo pripovijedati o jednom izvanrednom događaja kao što je uskrsnuće, već će govoriti o svemu što se događalo oko njega i što posljedično svjedoči o značaju uskrsnuća - kazao je redatelj Mel Gibson za Voce contro corrente.

Film se snimao u Izraelu, Maroku i Europi, a produkcija je stajala otprilike 20 milijuna dolara. Prvu verziju scenarija je napisao Dan Gordon (scenarist The Hurricane i Murder in the First), a prilagodio ga je Randall Wallace (scenarist Hrabrog srca, gdje je Mel Gibson bio redatelj, a i glavni glumac).

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: