Započelo snimanje filma 'Naša Gospa Bapska'

Na blagdan Male Gospe u produkciji Udruge dr. Ante Starčević iz Tovarnika, a uz potporu Đakovačko-osječke nadbiskupije i župe Sv. Juraja mučenika iz Bapske započelo je snimanja 52-minutnog dokumentarnog filma 'Naša Gospa Bapska'.

Gospa-baptska-e.jpg
Autor
Laudato/F.M.S.
Fotograf
Antun Ivanković
Objavljeno:
 
10.09.2018 13:50
 

Iz Udruge Ante Starčević kažu kako je ovo filmski projekt kojim se želi predstaviti kronika događanja kroz povijest, kao i povijest Crkve Blažene Djevice Marije na Bapskoj.

- Snimanje ćemo provoditi na autentičnim mjestima, zabilježiti izjave svjedoka, dokumentarnu građu i ambijentalne vrijednosti ovoga hrvatskoga prostora te ih približiti katolicima i laicima otvorenog duha koji žele spoznati snagu vjere i dobročinstva. - kažu iz produkcije.

U produkciji udruge već su snimnjeni dokumentarni filmovi o marijanskim svetištima u Ilači i Aljmašu koji su višestruko nagrađivani.

Film 'Naša Gospa Bapska' snimati će se najsuvremenijom filmskom tehnikom tako da će po završetku biti spreman za prikazivanje na domaćim i stranim festivalima i televizijama. Scenarist i redatelj filma je Branko Ištvančić, koji je za svoje filmove pobrao veliki broj domaćih i inozemnih nagrada.

 

Fotogalerija
Gospa-baptska-hodocasnici-e
Crkva-gospa-baptska-e
Snimateljska-epika-Baptska-e

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: