Apel za ukidanjem smrtne kazne

Obraćajući se delegacijama, koje su se ovih dana okupile u Rimu kako bi razmotrile mogućnosti ukidanja smrtne kazne, Papa Benedikt XVI. je danas izrazio nadu da će se političkim i zakonodavnim pothvatima i nastojanjima uspjeti zaustaviti provođenje smrtne kazne u svim zemljama svijeta.
srijeda, 30. studenog 2011. u 00:00
Obraćajući se delegacijama, koje su se na poziv Zajednice sv. Egidija ovih dana okupile u Rimu kako bi razmotrile mogućnosti ukidanja smrtne kazne, papa Benedikt XVI. je danas tijekom opće audijencije izrazio nadu da će se političkim i zakonodavnim pothvatima i nastojanjima uspjeti zaustaviti provođenje smrtne kazne u svim zemljama svijeta, jer još uvijek umiru i nevini ljudi. Za Boga je život svake osobe dragocjen. Vjernicima je objasnio kako je molitva dar koji zahtjeva revnost i ustrajnost.
 
Kršćani su danas pozvani biti svjedoci molitve, jer svijet nije spreman za susret s Bogom, rekao je Papa, objašnjavajući način Isusove molitve. 
 
On je učitelj molitve kao što se vidi u prigodi krštenja. Cijeli je njegov život bio prožet molitvom, premda nije bio grešnik i nije imao potrebu obraćenja, ali se podvrgnuo krštenju kako bi ispunio volju Božju. Promatrajući Isusa spontano nam se nameće pitanje kako mi molimo, koliko vremena posvećujemo odnosu s Bogom i da li se uopće danas odgaja ljude na molitvu. Našom ustrajnom molitvom, koja izražava sinovski odnos s Bogom, možemo otvoriti prozore Božjem nebu, možemo pomoći i drugima da zakorače putem molitve, jer se i kršćanskim molitvenim hodom otvaraju novi putovi. 
 
Djelotvorna molitva za Bogu zatvoreni svijet mora biti, prema uvjerenju pape Ratzingera, trajna, redovita, puna povjerenja i sposobna osvijetliti naš život. 
 
Papa je potaknuo šest tisuća nazočnih vjernika da priopćavaju ljudima koje susreću radost susreta s Bogom, svijetlom našeg postojanja.
 
Izvor: IKA
Da biste komentirali, prijavite se.