Beskućnici našli i vratili 60.000 kuna

Iako beskućnici koji žive ispod jednog od mostova u brazilskom Sao Paulu, nakon što su pronašli 20 tisuća reaisa (oko 60 tisuća kuna) u kanti za smeće, pozvali su policajce koji su bili iznenađeni njihovim postupkom. Rejaniel Silva Santos (36), beskućnik koji zarađuje pedesetak kuna na dan prikupljajući boce i druge otpatke za reciklažu, rekao je da ga je majka naučila da ne krade.
utorak, 10. srpnja 2012. u 00:00

Iako beskućnici koji žive ispod jednog od mostova u brazilskom Sao Paulu, nakon što su pronašli 20 tisuća reaisa (oko 60 tisuća kuna) u kanti za smeće, pozvali su policajce koji su bili iznenađeni njihovim postupkom.

Beskućnici su u jednoj kanti za otpatke pronašli aktovku punu omotnica sa sitnim novcem. Otišli su potom do zaštitarske službe obližnje tvrtke i zatražili ih da pozovu policiju, čiji je glasnogovornik poslije za televiziju G1 rekao da takav slučaj još nisu zabilježili.

"Oni su ljudi u potrebi i mogli su pobjeći s novcem, ali to nisu učinili nego su pozvali policiju", kazao je Bruno dos Santos, koji pretpostavlja da bi ovo mogao biti novac iz pljačke jednog restorana u blizini. U omotnicama je ukupno bilo oko 20 tisuća reaisa.

Rejaniel Silva Santos (36), beskućnik koji zarađuje pedesetak kuna na dan prikupljajući boce i druge otpatke za reciklažu, rekao je da ga je majka naučila da ne krade.

Silva Santos sa svojim družicom u nevolji Sandrom Reinom Domingues, koju je upoznao na cesti, živi pod jednim mostom na istoku Sao Paula.

Izvor: Laudato/HINA

Da biste komentirali, prijavite se.