Biskupije na sjeveru Italije zabranile bogoslužje zbog epidemije koronavirusa

Virus se proširio u 28 zemalja, s oko 1.769 potvrđenih slučajeva izvan Kine i 17 smrtnih slučajeva.
Autor: catholicnewsagency.com/laudato.hr/D.R. Photo: flickr.com ponedjeljak, 24. veljače 2020. u 18:15

Nekoliko katoličkih biskupija u sjevernoj Italiji ovog tjedna obustavilo je sve aktivnosti koje pomažu u suzbijanju širenja respiratorne bolesti uzrokovane koronavirusom, uključujući i svete Mise. To isto prošloga su tjedna učinili biskupi u Hong Kongu.

Tijekom vikenda primjećen je dramatičan porast slučajeva zaraženih koronavirusom, zbog čega su neke regije mogle prekinuti sve događaje ili skupove koje okuplja mase, prenosi Catholic News Agency.

Milanska nadbiskupija obustavila je misna slavlja počevši od nedjelje 23. veljače do daljnjeg. Milanska katedrala također je zatvorena za turiste.

Nadbiskup venecijanskog patrijarha Francesco Moraglia obustavio misna slavlja i druga liturgijska slavlja, uključujući krštenja i Križne postaje do 1. ožujka.

U torinskoj biskupiji nadbiskup je otkazao sve župne događaje i sastanke, osim Mise tražeći da svi katolici prime euharistiju u ruke i suzdrže se od razmjene znaka mir.

U Padovi će papinska bazilika svetog Antuna ostati otvorena za molitvu, ali su Mise i druge vjerske funkcije suspendirane. Muzej bazilike bit će zatvoren do 1. ožujka.

Inače, u Kini je više od 76 tisuća zaraženih, od kojih je 2.242 umrlih. Virus se proširio u 28 zemalja, s oko 1.769 potvrđenih slučajeva izvan Kine i 17 smrtnih slučajeva.

 

Da biste komentirali, prijavite se.