Božansko Milosrđe je nada za izgubljen svijet

Kardinal Stanislaw Dziwisz, koji je bio osobni tajnik Ivana Pavla II. 40 godina, na nedavno održanom kongresu pojasnio je kako je Božansko Milosrđe izvor nade za današnji izgubljeni svijet, prenijela je agencija EWTN News.
utorak, 11. listopada 2011. u 00:00
Kardinal Stanislaw Dziwisz, koji je bio osobni tajnik Ivana Pavla II.  40 godina, na nedavno održanom kongresu pojasnio je kako je Božansko Milosrđe izvor nade za današnji izgubljeni svijet, prenijela je agencija EWTN News. 
 
Božansko Milosrđe je „znak nade uslijed zbunjenosti i straha od različitih zlih duhova, patnje i sumnje“, poručio je krakovski kardinal Dziwisz na zatvaranju 2. Svjetskog kongresa o Božanskom Milosrđu koji se održao prošli tjedan u Krakowu, u Poljskoj. 
 
„Nada je ono što je nas okuplja, važna je za Crkvu i za cijeli svijet, zato što u njoj otkrivamo Boga koji nas nikada ne prestaje ljubiti. Na jednak način Božasnko Milosrđe pomaže nam razumijeti čovjeka i njegovu misiju u ovom svijetu. Upravo nas nada drži otvorenima da prihvatimo nepoznatu budućnost i daje nam snage da prihvatimo izazove.“
 
Nakon što je zahvalio papi Benediktu XVI. na potpori za održavanje Svjetskog kongresa o Božanskom Milosrđu, kardinal Dziwisz prisjetio se beatiifkacije apostola Božanskog Milosrđa Ivana Pavla II. održane 2. svibnja ove godine. 
 
Izvor: EWTN News
Da biste komentirali, prijavite se.