Brazil se posvetio Bezgrešnom Srcu Marijinu

Brazil je samo jedna u nizu zemalja koja se tijekom pandemije koronavirusom posvetila Bezgrešnom Srcu Marijinu.
Autor: ika.hkm.hr/Laudato/D.T. Photo: ika.hkm.hr/Laudato petak, 15. svibnja 2020. u 11:34
Nadbiskup Rija de Jeneira, kardinal Orani João Tempesta, posvetio je Brazil Bezgrešnom Srcu Marijinu na blagdan Gospe Fatimske. Kardinal Tempesta je izmolio čin posvete i zatim predslavio svetu Misu u Kapeli ukazanja, koja je replika one fatimske objavila je CNA.
 
- Marija želi biti prisutna povjerenjem i nadom usred trenutne pandemije. Ona kamo god išla, vodi sa sobom svoga Sina – istaknuo je Kardinal. 
 
Vjernici zbog protupandemijskih mjera nisu mogli hodočastiti u Kapelu, tako da su vjernici ovu posvetu pratili putem prijenosa uživo. Nadbiskup Rija je usporedio kontekst ukazanja u Fatimi, vrijeme 1. svjetskog rata, španjolske gripe i širenja protukatoličkih ideologija, s današnjim vremenom. 
 
- Bog zna razloge progonstva kroz koje prolazimo. Molimo kako bismo opet mogli sudjelovati u slavljima u crkvama. S obzirom na trenutne događaje, ove znakove vremena, koji podsjećaju na ljudsku krhkost, moramo još više tražiti Isusa. Neophodno je živjeti svakoga dana na Božjem putu. Na nama kršćanima je da objavimo da čovjek treba Boga da bi imao smisao ovozemaljskoga života i života vječnoga – rekao je nadbiskup Rija. 
 
Zaključio je kako ta pitanja u našim srcima može riješiti samo svjetlo s Kristova križa. Brazil je samo jedna u nizu zemalja koja se tijekom pandemije koronavirusom posvetila Bezgrešnom Srcu Marijinu.
 
U Brazilu je prema podatcima Worldometera bilo približno 110 tisuća aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom. Posljednja tri dana broj novootkrivenih slučajeva je u stalnom porastu. Brazil među zemljama Latinske Amerike zauzima prvo mjesto po broju (više od 200 tisuća) ukupno otkrivenih slučajeva zaraze koronavirusom.
 
Da biste komentirali, prijavite se.