Članovi molitvene inicijative "40 dana za život - Hrvatska" svjedočili u Kolumbiji

U Kolumbiji je pobačaj dozvoljen u tri slučaja: ako je žena silovana, ako dijete ima malformacije i ako trudnoća ugrožava ženino zdravlje.
Autor: IKA/Laudato/M.P. Photo: IKA subota, 10. kolovoza 2019. u 15:12

Predsjednik molitvene inicijative "40 dana za život - Hrvatska" Ante Čaljkušić i regionalni koordinator Krunoslav Puškar, nakon deset dana boravka u Pittsburghu i Houstonu, posjetili su kolumbijske gradove Bogotu i Barranquillu te od 6. do 8. kolovoza održali četiri pro-life tribine i prikazivali dokumentarni film "40 dana...".
 
Predsjednica inicijative “40 dana za život – Kolumbija” Pamela Delgado upoznala je hrvatske predstavnike s majkama i djecom u bogotskom centru za život “Por la mujer” (“Za ženu”).
 
- Ovo je neusporedivo najljepši trenutak našega putovanja, susret s djecom koja su mogla biti ubijena i susret s njihovim, danas, radosnim i zahvalnim majkama - istaknuo je Čaljkušić.
 
Delgado ih je provela i kroz dio Bogote gdje se nalazi 40 klinika za pobačaje i u kojem na stotine djece dnevno izgubi život. Specifičnost toga dijela grada jesu i zaposlenici klinika za pobačaje koji ispred samih klinika prolaznicima dijele letke ženama i nude pobačaj. S jednim od tih “zaposlenika” su i razgovarali jer je htio pomoći majci u 7. mjesecu trudnoće da ne pobaci. Svjestan da je podijeljen u samom sebi i da čini zlo, zatražio je molitvu.
 
U Kolumbiji je pobačaj dozvoljen u tri slučaja: ako je žena silovana, ako dijete ima malformacije i ako trudnoća ugrožava ženino zdravlje, što generalno znači da se može pozvati i na obični stres i emocionalnu nesigurnost.
 
O plodovima u Hrvatskoj i važnosti borbe za život, Čaljkušić i Puškar svjedočili su i na katoličkoj nacionalnoj televiziji Cristovision.
 
 

Da biste komentirali, prijavite se.