Do duhovnog poziva – online

Sestra Elvira Maria de Witt, operna pjevačica koja se zaredila, pronašla je novi način kako da dođe do većeg broja onih koji bi se posvetili duhovnom pozivu i to putem interneta.
petak, 21. listopada 2011. u 00:00
Sestra  Elvira Maria de Witt, operna pjevačica koja se zaredila, pronašla je novi način kako da dođe do većeg broja onih koji bi se posvetili duhovnom pozivu i to putem interneta.  
 
„Nizozemska je imala puno misionara. Nisam se zaredila i odustala od svoje karijere, koja mi je napredovala, da bih dopustila da samostan ostane prazan. Isuse, dođi“, rekla je živahna mlada časna sestra u razgovoru za Katoličku izvještajnu agenciju (Catholic News Agency, CNA) za vrijeme posjeta Rimu. 
 
Kako je otkrila s. Elvira u razgovoru, pitala se kako doprijeti do mladih ljudi, a odgovor je bio – otići online.  Iako je 2001. godine zanimanje za njezinu mrežnu stranicu bilo slabo, danas dobiva 300 e-maila tjedno koje pišu uglavnom mladi ljudi. 
 
„Postavljaju pitanja o vjeri ili pišu o tome kako se osjećaju depresivni“, pojasnila je. Također, postavljaju pitanja kako što bolje moliti krunicu ili kako otići na ispovijed.
 
Sestra Elvira smatra da se mladima mogu dati odgovori o vjeri  „online“, budući da ima premalo kateheza u Norveškoj na kojima bi mladi mogli više naučiti o katoličkoj vjeri. 
 
I sama je opisala svoj put vjere: „Bila sam pjevačica, pjevala sam u velikim dvoranama u Berlinu i Amsterdamu. Potom je došao Isus i pošla sam za njim“.
 
Sestra Elvira je dostupna na http://www.roepingen.nl
 
Izvor: CNA
Da biste komentirali, prijavite se.