Heroj pred beatifikacijom: Spasio sedmero djece od utapanja pa umro od iscrpljenosti

Postupak beatifikacije za čovjeka heroja koji je dao svoj život kako bi spasio djecu uskoro bi mogao biti gotov.
Autor: aleteia.org/laudato.hr/D.R. Photo: aleteia.org srijeda, 19. veljače 2020. u 18:35

Španjolska provincija Cadiz poznata je kao omiljena destinacija za turiste i slavne osobe. Međutim, uskoro bi mogla postati poznata i kao rodni grad sveca koji je dao svoj život spašavanju povjerene mu djece.

Pedro Manuel Salado rođen je 1968. godine. Od malena je bio nemiran, bio je uključen u aktivnosti svoje župe i škole, a budući da je volio glazbu učio je svirati gitaru. Njegov duhovni nemir doveo ga je do toga da postane vjeroučitelj, ali je uskoro otkrio svoje misijsko zvanje. 1990. godine u dobi od 22 godine posvetio se Bogu, piše Aleteia.

S 30 godina imenovan je misionarom u Ekvadoru gdje će ostaviti neizbrisiv herojski trag. Dana 5. veljače 2012. godine Pedro Manuel otišao je s grupom djece na plažu Atacames. Djeca su se igrala i išla u more, ali je morska struja odvukla djecu predaleko. Pedro Manuel tada je uskočio u vodu i krenuo izvlačiti jedno po jedno dijete. Nije se zaustavio dok svih sedam nije bilo na sigurnom. Odmah nakon toga umro je od srčanog udara zbog prevelikog napora.

Osam mjeseci kasnije krenuo je proces za proglašenje blaženim, dok je u njegovom rodnom gradu Chiclani napravljen spomenik podsjeća na njegov život i rad, na priču o žrtvovanju da bi dušama predala Krista.

 

Da biste komentirali, prijavite se.