Irski biskupi priznali čudo: Žena ozdravila od multiple skleroze

Katolička crkva u Irskoj prvi je put priznala čudo koje se dogodilo u svetištu Knock.
Autor: churchpop.com/laudato.hr/D.R. Photo: churchpop.com petak, 13. rujna 2019. u 12:23

Katolička crkva u Irskoj prvi je put priznala čudo koje se dogodilo u svetištu Knock, gdje je prije trideset godina jedna žena ozdravila od multiple skleroze.

Marion Carroll godinama je ležala u krevetu, a onda je 1989. godine posjetila svetište Knock osjetila ozdravljenje tijekom blagoslova s ​​Presvetim.

- Priznajemo da je Marion ozdravila od svoje dugogodišnje bolesti dok je bila na hodočašću na tom svetom mjestu - rekao je biskup Francis Duffy iz Ardaha i Clonmacnoisa u svojoj homiliji tijekom mise u svetištu.

- Mnogi su svjedočili dramatičnoj promjeni koja se Marioni dogodila prije i nakon odlaska u svetište. Nema sumnje da se dogodilo čudesno ozdravljenje, koje je bitno utjecalo na nju i njezinu obitelj. Za sada nema medicinskog objašnjenja kako se to dogodilo - kazao je biskup.

Biskup Duffy predvodio je biskupijsko hodočašće u svetište Knock 1. rujna 2019. godine, u kojem su sudjelovali Marion i njezina obitelj.

Iako su mnogi posjetitelji tog svetišta svjedočili raznim ozdravljenjima i čudima, ovo je prvo ozdravljenje koje je Crkva u Irskoj priznala kao čudo.

Svetište u Knocku izgrađeno je na mjestu ukazanja Djevice Marije, svetog Josipa, svetog Ivana evanđelista, anđela i Jaganjca Božjeg na južnom dijelu gradske crkve, koje se dogodilo 1879. godine. Oni koji su svjedočili ukazanju molili su krunicu puna dva sata. Stajali su na pljusku, ali tlo je ostalo suho.

Ubrzo nakon ukazanja Knock je postao mjesto hodočašća, a potom ga je Vatikan priznao kao svetište.

 

Da biste komentirali, prijavite se.