Rastopljena krunica iz Nagasakija otkriva nevjerojatnu priču

Krunica je pronađena u pepelu kuće koju je pogodila atomska bomba čiji je epicentar bio samo 600 metara od kuće.
Autor: churchpop.com/laudato.hr/D.R. Photo: churchpop.com utorak, 10. prosinca 2019. u 18:01

Samo tri dana nakon nuklearnog napada na Hiroshimu, Sjedinjene Američke Države bacile su još jednu nuklearnu bombu, ovoga puta u Nagasaki. Bilo je to 9. kolovoza 1945. godine.

U oba bombaška napada ubijeno je između 129.000 i 226.000 ljudi, od čega je barem polovina poginula do kraja prvoga dana.

Korisnik Twittera Charles White objavio je jezivu fotografiju rastopljene krunice u muzeju atomske bombe u Nagasakiju. Objasnio je da je Nagasaki bio središte misijske aktivnosti i dom mnogih 'skrivenih kršćana.

 


- Rastopljena krunica viđena prošlog tjedna u Nagasakijevom muzeju atomske bombe. Nagasaki je bio središte misijske aktivnosti i dom mnogih "skrivenih kršćana" čije su se obitelji borile i održavale vjeru tijekom 250 godina pod progonom i zabranama - napisao je White na svom Twitter računu.

Kompletan opis ispod krunice glasi: „Ova krunica je pronađena u pepelu kuće koju je pogodila atomska bomba čiji je epicentar bio samo 600 metara od kuće. Kuglice od staklene krunice rastopile su se poput karamele uslijed velike vrućine. U vrijeme eksplozije, donatorova majka radila je u kući rođaka. Tražeći majku sljedeći dan, pronašla je krunicu u pepelu rođakove kuće. Njena majka umrla je u katedrali Urakami. Dugo je cijenila krunicu kao uspomenu na majku prije nego što ju je poklonila Gradu Nagasaki na 40. godišnjicu atomskog bombardiranja. "

 

 

Da biste komentirali, prijavite se.