Kenijski biskup zabrinut: Siromašne se ne smije iskoristiti za testiranje cjepiva

U Keniji je dosad zabilježeno nešto manje od 800 slučajeva zaraženih koronavirusom. U Africi ima najmanje 76.000 potvrđenih slučajeva, dok je najmanje 4,5 milijuna zaraženo širom svijeta.
Autor: catholicnewsagency.com/laudato.hr/D.R. Photo: Mt. Kenya TV petak, 15. svibnja 2020. u 19:51

Biskup James Wainaina kenijske biskupije Murang izjavio je da bi testiranje potencijalnih cjepiva protiv koronavirusa na njegovim sunarodnjacima moglo ugroziti ljudsko dostojanstvo i predstavljati kršenje ustava zemlje.

- Iako je pandemija koronavirusa ozbiljna stvar, to se ni na koji način ne smije koristiti za ugrožavanje prava i dostojanstva građana Kenije - rekao je biskup Wainaina prošloga tjedna.

Naglasio je kako bi se sve trebalo raditi s maksimalnom otvorenošću te da se testiranje cijepiva ne smije provoditi nad siromašnim građanima, prenosi Catholic News Agency.

- Mediji obiluju porukama i videima koji govore o namjerama stranih istraživačkih agencija da dođu u Keniju kako bi testirali neke od cjepiva i lijekova. Mnogi Kenijci pitaju se jesu li te informacije istinite ili ne - pojašnjava Wainaina navodeći zabrinutost da bi u provođenju testiranja cijepiva treba zaštiti dostojanstvo svake ljudske osobe, a posebno siromašnih.

 

Da biste komentirali, prijavite se.