Kršćanski mediji – svjedočanstvo žive vjere

Je li moguće da medijska poruka Katoličke crkve bude životna poruka vjere i da nadilazi institucionalnu viziju Crkve?
subota, 14. travnja 2012. u 00:00

Je li moguće da medijska poruka Katoličke crkve bude životna poruka vjere i da nadilazi institucionalnu viziju Crkve? Mogu li crkvene dogme zajedno s Deset zapovijedi biti izvor radosti i osobnog rasta, a ne samo niz pravila kojima se treba pokoravati? Može li crkveni medijski djelatnik nadići razinu slanja službenih izvješća i biti životni glasnik kršćana u medijima?

Kroz svakodnevna izvještavanja, svaki događaj može se ispričati iz perspektive običnog čovjeka. Primjerice, mediji prilikom papinih pohoda izvještavaju o ljubavi i religoznosti pojedinca te o događanjima iz svakodnevnog života. Naime, mediji 21. stoljeća temelje se na osobnim pričama, njihovim životima i uspjesima, bilo da je riječ o laiku, visokom crkvenom dužnosniku ili svećeniku.  

Papa Benedikt XVI. je istaknuo da Evanđelje zahtjeva da budemo ukorijenjeni u stvarnom svijetu i povezani sa stvarnim životima naših bližnjih u svakodnevnom životu.  

Kako bi se medijski djelatnici koji rade u cilju širenju kršćanske poruke znali kako na što lakši način približite je ljudima, organiziran je u Rimu međunarodni seminar pod nazivom  „Komunikacija Crkve: Ljudi, lica i priče“ na Papinskom sveučilištu Svetog križa od 16. do 19. travnja. Seminar će okupiti vrhunske profesionalce iz cijelog svijeta koji će govoriti o svom radnom iskustvu.

Izvor: Laudato  

Da biste komentirali, prijavite se.