Na Papinoj Misi u Abu Dhabiju očekuje se 120 000 hodočasnika

Apostolski vikarijat u Abu Dhabiju objavio je da se na prvoj Misi pape Franje na Arapskom poluotoku očekuje 120.000 osoba.
Autor: IKA/Laudato/J.B. Photo: IKA utorak, 08. siječnja 2019. u 15:44

Euharistijsko slavlje 5. veljače u glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata u sportskom kompleksu 'Zayed' okupit će i predstavnike kulture, politike i diplomacije. Ulaznice će biti dijeljene preko župa Apostolskoga vikarijata za Saudijsku Arabiju koji osim emirata obuhvaća i Oman i Jemen. Dio ulaznica dijelit će se i preko sjevernoarapskoga Vikarijata koji pokriva Bahrein, Kuvajt, Katar i Saudijsku Arabiju. Misa će se izravno prenositi u svim katoličkim crkvama u emiratima te na Internetu. Samo u emiratima prema crkvenim podacima živi oko milijun katolika, gotovo isključivo inozemnih radnika iz Azije i Afrike, piše Kathpress, prenosi IKA.

Prihvativši poziv mjesne Crkve i prijestolonasljednika Ujedinjenih Arapskih Emirata šeika Mohammeda bin Zayeda al Nahyana papa Franjo će od 3. do 5. veljače posjetiti Abu Dhabi da bi sudjelovao na Međunarodnom međureligijskom susretu o 'Ljudskom bratstvu' . Logo toga Papina putovanja prikazuje golubicu s maslinovom granom. Golubica je ocrtana bijelom i žutom bojom vatikanske zastave, dok su boje zastave Ujedinjenih Arapskih Emirata prikazane na golubičinu tijelu, a simboliziraju Papin posjet toj arapskoj zemlji kao glasnika mira.


Papin zrakoplov poletjet će u nedjelju 3. veljače u 13 sati iz rimske međunarodne zračne luke Fiumicino a u Abu Dhabiju očekuje se u 22 sata. U ponedjeljak 4. veljače u 12 sati održat će se svečanost dobrodošlice na glavnom ulazu u Predsjedničku palaču i zatim susret s princem nasljednikom u Predsjedničkoj palači. U 17 sati slijedi privatni susret s članovima Vijeća 'Muslim Council of Elders' u velikoj džamiji šeika Zayeda. U 18:10 Papa će održati prvi govor na međureligijskom susretu u Founder’s Memorial. U utorak 5. veljače Sveti Otac će u 9:15 privatno posjetiti katedralu u Abu Dhabiju i zatim predslaviti Misu u Zayed Sports City u 10:30. U 12:40 je oproštajna svečanost u Predsjedničkoj zračnoj luci u Abu Dhabiju a u Rimu Papu očekuju u 17 sati.

 

Da biste komentirali, prijavite se.