O izgledu iz katoličke perspektive

Nova knjiga katoličke autorice ima za cilj pomoći ženama kako da se pomire sa svojim izgledom u kulturi opsjednutom izgledom.
ponedjeljak, 31. listopada 2011. u 00:00
Nova knjiga katoličke autorice ima za cilj pomoći ženama kako da se pomire sa svojim izgledom u kulturi opsjednutom izgledom. „Znam kako je to biti rob kazaljke na vagi i biti prepušten mislima o hrani u svrhu mršavljenja“, rekla je autorica knjige Kate Wickler u razgovoru za EWTN News prošloga tjedna. 
 
„Ovdje sam da vam kažem da ima nade.“
 
Knjiga naslovljena „Bez težine“ (Weightless) javnosti je predstavljena u kolovozu, a kroz vjersku perspektivu donosi zdrav način gledanja na vanjski izgled u vremenu kad su žene razapete između medijskog prikazivanja fotošopiranih modela i industrije koja prozivodi dijetetske proizvode na kojima se obrću milijarde. 
 
U nedavnom razgovoru Wicker je pojasnila kako ju je njezina vlastita borba s problemima u prehrani u srednjoj školi i na fakultetu ponukalo da napiše knjigu kako bi pomogla drugima koji su opterećeni hranom i težinom. 
 
Kako je otkrila, u mladosti je imala nadimak Miss Piggy, i od tada je cijelo vrijeme bila opsjednuta svojom težinom. Nakon terapija, nutricionističkih savjeta i produbljivanja katoličke vjere uspjela je nadići svoje psihičke probleme. 
 
Potom je upoznala i druge katolike koji se nose s istim problemima, a budući da nema knjige koja se bavi temom izgleda iz katoličkog gledišta, Wicker se upustila u pisanje takve knjige. 

Kao majka četvero djece, Kate Wicker želi da njezina djeca u životu cijene svoju pamet i intelektualne sposobnosti, svoje vrline kao i svoju dušu. 
 
Izvor: EWTN News
Da biste komentirali, prijavite se.