Otmičari pustili jednog od četvorice nigerijskih bogoslova

Otmice kršćana u Nigeriji umnožile su se posljednjih mjeseci.
Autor: catholicnewsagency.com/laudato.hr/D.R. Photo: catholicnewsagency.com utorak, 21. siječnja 2020. u 12:27

Jedan od četvorice nigerijskih bogoslova koji su oteti ovog mjeseca oslobođen je nakon 10 dana zatočeništva, prenosi Catholic News Agency.

Oslobođeni sjemeništarac, koji još nije identificiran, liječi se u katoličkoj bolnici u Kadunu u Nigeriji zbog ozljeda koje je zadobio od otmičara. Trojica bogoslova otetih s njim još uvijek su u zatočeništvu.

- Od trenutka otmice, ovaj se bogoslov opirao otmičarima. Otmičari su ga pretukli, što je dovelo do fraktura nekih dijelova tijela - rekao je neimenovani izvor za CNA.

Bogoslova su otmičari su bacili niz cestu još 18. siječnja, a kad su ga pronašli brzo su ga odveli u bolnicu. Prema neimenovanom izvoru, čini se da su ga otmičari pustili jer su vidjeli da bogoslov neće preživjeti svojim opiranjem.

Oteti bogoslovi bili su studenti prve godine filozofije. Radi se o Piusu Kanwaiju (19), Peteru Umenukoru (23), Stephenu Amosu (23) i Michaelu Nnadiju (18). Oteti su u noći 8. siječnja u polusatnoj operaciji kojom su otmičari, obučeni u vojnu uniformu i naoružani puškama, krenuli na katoličku bogosloviju u kojem živi 268 bogoslova.

Otmice kršćana u Nigeriji umnožile su se posljednjih mjeseci, a cijela situacija potaknula je crkvene vođe da izraze ozbiljnu zabrinutost zbog sigurnosti svojih vjernika te su pozvali vladu na prioritet sigurnosti svojih građana.

 

Da biste komentirali, prijavite se.