Papa o potresu: "Blizu sam žrtvama, molim za poginule"

Papa Franjo je izrazio blizinu dragom albanskom narodu koji puno trpi ovih dana.
Autor: VaticanNews/Laudato/L.Ž. Photo: Vatican Media četvrtak, 28. studenog 2019. u 11:23
U srijedu, 27. studenog, nakon opće audijencije, papa Franjo je izrazi blizinu albanskom narodu koji je u utorak 26. studenoga pogodio katastrofalan potres u kojemu je poginulo 26 osoba i više od 600 je ranjenih, te najmanje 20 nestalih. Najviše su nastradali grad Drač i okolica.

- Želio bih uputiti pozdrav i izraziti svoju blizinu albanskom narodu koji mnogo trpi ovih dana. Albanija je bila prva europska zemlja koju sam posjetio. Blizu sam žrtvama, molim za poginule i ranjene, te za njihove obitelji. Neka Gospodin blagoslovi taj narod koji toliko ljubim – žalosno je rekao Papa.

Papa Franjo istoga dana poslao je brzojav sućuti, povjerujući žrtve Božjem milosrđu te je zajamčio svoju molitvu ranjenima i svima pogođenima tom nesrećom, prenosi Vatican News.
Albansko je ministarstvo unutarnjih poslova otvorilo 8 prihvatnih centara i posebno zamolilo Albanski Caritas da pomogne raseljenima koji se aktivirao odmah nakon potresa. Albanski su biskupi u priopćenju također izrazili svoju blizinu svim ranjenima.

 
Da biste komentirali, prijavite se.