Papa stgao u Japan

Drugog dana pohoda Japanu, u nedjelju 24. studenoga Papa će prije podne posjetiti Nagasaki gdje će u Memorijalnom parku pročitati poruku o nuklearnom naoružanju, što će te moći pratiti na Laudato TV-u od 13:30 sati.
Autor: ika.hkm.hr/Laudato/D.T. Photo: vaticannews.va/Laudato subota, 23. studenog 2019. u 11:59
Papin pohod Japanu, koji će trajati do utorka, 26. studenog, započeo je dolaskom u zračnu luku Tokyo u 17.32 po lokalnom vremenu (9.32 po srednjoeuropskom). Pod svjetlima reflektora zračne luke, jer je u Japanu već mrak, i pod jakom kišom i jakim vjetrom Papu su dočekali potpredsjednik japanske Vlade, biskupi i predstavnici klera te skupina učenika katoličkih škole koji su u rukama držali poruke dobrodošlice na španjolskom. Neposredno nakon toga uslijedio je kratki privatni susret u s podpredsjednikom japanske vlade.
 
Iz zračne luke je papa Franjo otputovao u Apostolsku nuncijaturu, smještenu u četvrti Chiyoda u glavnome gradu Japana, gdje je predviđen susret s biskupima Japanske biskupske konferencije.
 
Drugog dana pohoda Japanu, u nedjelju 24. studenoga Papa će prije podne posjetiti Nagasaki gdje će u Memorijalnom parku pročitati poruku o nuklearnom naoružanju, što će te moći pratiti na Laudato TV-u od 13:30 sati. Popodne će Papa posjetiti Hirošimu gdje će sudjelovati na mirovnom susretu u Spomen-parku.
 
Geslo Papina posjeta Japanu je 'Zaštiti svaki život'. Uzeto je iz 'Kršćanske molitve u zajedništvu sa stvorenim svijetom' kojom završava Papina enciklika 'Laudato si' o brizi za zajednički dom, kao poziv na poštivanje dostojanstva svake osobe, ali i okoliša.

Da biste komentirali, prijavite se.