Papa u Mozambiku: Kršćani se moraju osloboditi običaja osvetoljubivosti

Papa Franjo danas se uputio na Madagaskar!
Autor: IKA/Laudato/J.B. Photo: Vatican Media petak, 06. rujna 2019. u 14:59

Papa Franjo je danas tijekom misnog slavlja u Mozambiku, koje je predslavio pred 60 tisuća hodočasnika, pozvao narod na ljubav prema neprijatelju, kako bi se mogao nastaviti procesa pomirenja u zemlji.

- Mnogi od okupljenih na stadionu i izvan njega mogu još pričati o mržnji i nasilju građanskoga rata koji je odnio više od milijun života. No, kršćani se moraju osloboditi nekadašnjega, a i danas postojećega, običaja osvetoljubivosti. Ne može se graditi nacija koja ima budućnost čija bi ravnoteža počivala na nasilju, to uvijek završava u beskrajnoj spirali nasilja - upozorio je Papa.

Sveti Otac rekao je kako svi imaju 'pravo na mir', a da bi se on postigao može se početi zlatnim pravilom koji kaže da sve što želite da ljudi čine vama, tako činite i vi njima.

- To zahtijeva milosrđe i dobrotu koje pak izražavaju snagu,  a ne slabost. To je karakteristika muškaraca i žena koji nisu zli prema drugima, ne ocrnjuju ih i ne uništavaju da bi se sami osjetili važnima - kazao je Papa.

Osvrnuvši se pak na međunarodnu pomoć u izgradnji Mozambika nakon građanskoga rata i prirodnih katastrofa Papa je ponovno oštro osudio korupciju u zemlji, prenosi IKA, pozivajući se na Vatican News.

Papa je danas otputovao na Madagaskar gdje se u zračnoj luci Antananarivo očekuje u 16:30 sati po mjesnom vremenu.

 

Da biste komentirali, prijavite se.