Papa završio svoje apostolsko putovanje u Japanu

32. međunarodno putovanje tijekom kojega je Papa posjetio Japan i Tajland završio je u utorak, 26. studenoga.
Autor: IKA/Laudato/L.Ž. Photo: Vatican Media utorak, 26. studenog 2019. u 09:48
Nakon kratke oproštajne svečanosti u zračnoj luci Tokyo-Haneda u 11.43 sati po mjesnom vremenu odnosno 3.43 sati po srednjoeuropskom, Papa je ušao u zrakoplov kojim putuje u Rim. U rimsku međunarodnu zračnu luku Fiumicino zrakoplov bi trebao sletjeti oko 17 sati, prenosi IKA.

Tijekom svoga osmodnevnog boravka u Tajlandu i Japanu, održane su mnoge svečanosti, slavlja, susreti i svjedočanstva. Papa je digao glas protiv zlostavljanja i izrabljivanja najmanjih i najsiromašnijih, upozorio na nemoralnost korištenja i posjedovanja atomskog oružja te je potaknuo mlade da izgrađuju budućnost utemeljenu na kulturi bratstva. Čitav je svijet podsjetio na važnost dijaloga i ulogu religija u procesu izgrađivanja pravednije budućnosti u kojoj će se ljudska prava više poštivati.

Neposredno nakon polijetanja zrakoplova iz Tokya, papa Franjo uputio je japanskom caru Naruhitu brzojav.

- Na odlasku iz Japana izražavam duboku zahvalnost vašem Veličanstvu, članovima carske obitelji i čitavom japanskom narodu na srdačnoj dobrodošlici i velikodušnom gostoprimstvu. Jamčim Vam svoje molitve i zazivam na sve vas obilje Božjeg blagoslova – poručio im je Papa.


Da biste komentirali, prijavite se.