Papin izaslanik u BiH podržao kardinala Puljića

Osuda svih zločina, bilo tko da ih je počinio, molitva za spas duša nevinih i oprost, predstavljaju temelj civiliziranih odnosa.
Autor: nedjelja.ba/laudato.hr/D.R. Photo: medjugorje-info.com petak, 15. svibnja 2020. u 17:20

Apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini mons. Lugi Pezzuto, kao predstavnik pape Franje, u kratkoj je izjavi za 'Katolički tjednik' istaknuo kako u potpunosti podržava priopćenje biskupa te zemlje.

Budući da se Apostolska nuncijatura u Sarajevu nije oglašavala u vezi s događajima oko najave Mise za žrtve Bleiburške tragedije, Papin predstavnik u Bosni i Hercegovini navodi kako Apostolska nuncijatura u potpunosti podržava Priopćenje Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine od 13. svibnja 2020.

Podsjetimo, papa Franjo je za vrijeme svoga pastirskog pohoda Sarajevu u lipnju 2015. godine rekao kako Sarajevo s pravom nosi epitet 'europskog Jeruzalema' te da je jedno veliko raskrižje kultura, naroda i vjera. Naglasio je da takva uloga zahtijeva da se uvijek iznova grade novi mostovi te da se postojeći istovremeno obnavljaju i čuvaju, kako bi se osigurali učinkoviti, sigurni i civilizirani odnosi. 

Da biste komentirali, prijavite se.