Poziv kotorskog biskupa mons. Janjića hodočasnicima

Ovom prilikom također želim pozvati sve župne zajednice kao i molitvene skupine koje će se na hodočašće uputiti u organiziranim skupinama da svoj dolazak najave do 10. rujna.
Autor: Biskupski Ordinarijat Kotor/Laudato/D.T. Photo: dubrovacka-biskupija.hr ponedjeljak, 10. srpnja 2017. u 14:45
Kotorski biskup mons. Ilija Janjić pozvao je vjernike iz Hrvatske i iz Bosne i Hercegovine da hodočaste u Crnu Goru prigodom dolazak tijela Sv. Leopolda Bogdana Mandića u njegov rodni kraj.
 
Poziv prenosimo u cijelisti.
 
Ove godine 15. i 16. rujna Kotorska biskupija će u Herceg Novom, rodnom gradu sv. Leopolda Bogdana Mandića, s neizmjernom radošću dočekati njegovo neraspadnuto tijelo. Osim u svečevu rodnom gradu tijelo sv. Leopolda biti će izloženo javnom štovanju vjernika i u gradovima diljem Hrvatske obale, u Zadru, Dubrovniku, Splitu te Rijeci.
               
Kao kotorski biskup želim vas potaknuti da u što većem broju, s pobožnošću i vjerničkim štovanjem, sudjelujete u ovom velikom milosnom događaju za Crkvu u Hrvatskoj ali i za Crkvu u Crnoj Gori, hodočašćima onim gradovima u kojima će se tijelo sv. Leopolda zadržati. Također, ovom prilikom vas pozivam da prema vašim mogućnostima dođete u svečev Herceg Novi, grad u kojem je kršten i u koji se htio vratiti. Na taj će način vaša prisutnost i vaše molitve dati potrebnu moralnu i duhovnu potporu danas maloj katoličkoj zajednici u Crnoj Gori, koja je u svojoj prošlosti iznjedrila toliko dičnih primjera svetačkog života.
               
Ovom prilikom također želim pozvati sve župne zajednice kao i molitvene skupine koje će se na hodočašće uputiti u organiziranim skupinama da svoj dolazak najave do 10. rujna.
               
Želeći vam blagoslovljen period ljetnog odmora srdačno vas pozdravljam iz Zaljeva svetaca, zazivajući na vas Božji blagoslov i zagovor sv. Leopolda. 

 
Da biste komentirali, prijavite se.