Redovnica izgubila život dok je spašavala učenike od požara

Sestra Henrietta pomagala je učenicama koji su se zatekli u požarom zahvaćenoj školi.
Autor: Fratellanza umana/laudato.hr/D.R. Photo: thenationonlineng.net petak, 20. ožujka 2020. u 12:46

Požar koji je prošle nedjelje zahvatio kvart Abule Ado u nigerijskom gradu Lagosu odnio je najmanje petnaest ljudskih žrtava. Među njima je i redovnica Henrietta Alokha, ravnateljica Betlehem Girls Collegea koja je poginula junački spašavajući učenike.

Kako prenosi Fratellanza umana, snažna eksplozija prouzročila je ogromni požar koji je teško oštetio nekoliko zgrada, uključujući i školu. Sestra Henrietta odmah je krenula u pomoć učenicama koji su se zatekli u zgradi škole. Stavljajući jedno po jedno na sigurno, u trenu kada je i ona krenula napustiti prostorije, zahvato ju je požar i posljedično urušavanje zgrade.

- Platila je najvišu cijenu svoga služenja kako bi osigurala sigurnost preko 300 učenica koji su bili pod njenom odgovornošću. Obavještavamo da su sve učenice škole zdrave i na sigurnom. One koje su imale ozljede odvedene su u bolnice u okolici - istaknuo je nadbiskup Lagosa Alfred Adewale Martins.

Sestra Henrietta pripadala je Zajednici sestara Svetog srca, prvoj redovničkoj zajednici nastala u nigerijskog regiji Mid-West. Redovnička kongregacija nije utemeljena za neko određeno poslanje, nego da odgovori potrebama Crkve na svim poljima djelovanja i u bilo kojem području. Danas djeluju u otklanjanju temeljnih uzroka siromaštva, u vrjednovanju uloge žene, u realiziranju mira, pravde, ljubavi i jedinstva svega stvorenog.

 

Da biste komentirali, prijavite se.