U Indiji počinjena profanacija Presvetog Sakramenta

Počinitelji ovog čina nisu ništa ukrali iz crkve, pa se pretpostavlja da je jedini cilj bio obeščašćenje i oskrnavljenje Presvetog.
Autor: niedziela.pl/Laudato/D.T. Photo: niedziela.pl/Laudato četvrtak, 23. siječnja 2020. u 18:22
U crkvi sv. Franjo Asiškog u Bengaluru - glavnom gradu savezne države Karnataka na jugozapadu Indije – došlo je do profanacije Presvetog Sakramenta. Naime, pronađene su posvećene hostije koje su bile razbacani po podu. 
 
- Šokiran sam i pun bola - rekao je mons. Peter Machado, pastir tamošnje nadbiskupije.
 
Počinitelji ovog čina nisu ništa ukrali iz crkve, pa se pretpostavlja da je jedini cilj bio obeščašćenje i oskrnavljenje Presvetog. Nadbiskup je pozvao svoje vjernike na molitvu zadovoljštine te odredio da se u sljedeći najbliži petak, tj. 24. siječnja, diljem nadbiskupije održe posebne pobožnosti štovanja i slavljenja prema Presvetom Oltarskom Sakramentu , a ujedno i davanje zadovoljštine za počinjeno djelo.
 
- Molim sve župnike i kapelane kako bi osigurali da Presveti Oltarski Sakrament bude izložen u crkvama tijekom dana, te da se svi vjernici mogu moliti pred njim - apelira nadbiskup.
 
Također je potaknuo molitvu za počinitelje ovog sramotnog čina koji vrijeđa vjerske osjećaje svih katolika. Jedna od indijskih organizacija koja se bavila zaštitom kršćanskih prava u ovoj zemlji (United Christian Forum Human Rights - UCFHR) izjavila je da je u prvih devetnaest dana siječnja ove godine bilo već 17 slučajeva nasilja nad kršćanima. Između ostalog došlo je do uhićenja jedan svećenika, dogodilo se nekoliko fizičkih napada, a u nekoliko slučajeva kršćanima je bilo zabranjeno održavanje vjerskih obreda.
 
Da biste komentirali, prijavite se.