U Panami očekuju 200.000 mladih

Nepuna dva tjedna uoči 34. svjetskoga dana mladih koji će se od 22. do 27. siječnja održati u Panami organizatori ističu da očekuju više od 200.000 sudionika iz 155 zemalja svijeta.
Autor: IKA/Laudato/K.P. Photo: Vatican Media srijeda, 09. siječnja 2019. u 10:23

Među njima je i oko 1000 mladih predstavnika domorodačkih naroda iz cijeloga svijeta koji će se tri dana prije okupiti na susret s posebnim osvrtom na papinsku encikliku "Laudato si'" a zatim se pridružiti ostalim mladima.

Glasnogovornik organizacijskoga odbora SDM Giancarlo Candadedo u razgovoru za Radio Vatikan napomenuo je da se za susret pripravljaju prvenstveno molitvom. Organizacija takvoga događaja za njihovu malu zemlju veliki je izazov. Pritom biskupima aktivno pomaže i Vlada. Prvi se put u povijesti Svjetskoga dana mladih dogodilo da je vlada zemlje domaćina ustanovila i administrativnu službu koja pomaže u organizaciji.

Candadedo ističe da je sve spremno za Papin dolazak, Prošle su nedjelje javnosti predstavili papapmobil i hodočasnički paket koji je ovoga puta posebno znakovit, u njemu su naime i krunice koje su izradile siromašne obitelji u Betlehemu.

 

Da biste komentirali, prijavite se.