Utrka za mir u Svetoj Zemlji

Svake godine skupina sportaša hodočasti u Svetu Zemlju. Hodočašće je posvećeno blaženom papi Ivanu Pavlu II., a i sportska događanja u sklopu hodočašća nose njegovo ime. Ovogodišnje Igre Ivana Pavla II. odvijaju se od 21. do 25. listopada.
utorak, 04. listopada 2011. u 00:00
Svake godine skupina sportaša hodočasti u Svetu Zemlju. Hodočašće je posvećeno blaženom papi Ivanu Pavlu II., a i sportska događanja u sklopu hodočašća nose njegovo ime. Ovogodišnje Igre Ivana Pavla II. odvijaju se od 21. do 25. listopada, a među brojnim sportskim događanjima jest i "Utrka za mir" najavljena 24. listopada, piše Rome Reports.
 
Trkači će tada pretrčati nešto manje od 20 kilometara od Betlehema do Jeruzalema, a morat će proći i kroz sigurnosne provjere na izraelskom i palestinskom teritoriju, prenosi Pastoralmladih.hr.
 
"Ideja Igara Ivana Pavla II. jest omogućiti jeziku sporta da stvori trenutke susreta i pokazati kako možemo opravdano razmišljati o ljepšem suživotu Palestinaca i Izraelaca", rekao je vlč. Caesar Atuire, izvršni direktor Opere Romane Pellegrinaggi.
 
Ovo je osmo hodočašće sportaša u Svetu Zemlju, a hodočasnici će za vrijeme svojega boravka biti i na posebnoj misi u gradu Nazaretu za blaženoga Papu kojemu je ovo hodočašće i posvećeno.
 
"Hodočašće i sport dva su elementa koja je Ivan Pavao II. posebno živio još otkada je postao mladi svećenik. Kada je izabran za Papu, hodočašće i sport postali su važni elementi njegova apostolskog djelovanja", izjavio je mons. Liberio Andreatta, potpredsjednik Opere Romane Pellegrinaggi.
 
Ovogodišnje hodočašće donosi i neke novine. Sudionicima iz Palestine, Izraela i Italije pridružit će se i stotinu mladih Haićana tako da će u Igrama sudjelovati ukupno 400 ljudi. Druga novost je nogometna utakmica s profesionalnim sportašima iz svake od ovih četiriju zemalja sudionica hodočašća.
 
"Željeli bismo ovu inicijativu podići na međunarodnu razinu tako da cijeli svijet može prisustvovati. Iznad svega, želimo da ljudi mogu slobodno doći u Palestinu i Izrael, bez straha i s velikim poštovanjem prema različitosti", napominje mons. Andreatta. Igre Ivana Pavla II. način su međusobne interakcije sporta i hodočašća koji koristi oba ova elementa kao instrumente jedinstva i mira za mlade iz svih krajeva svijeta.
 
Izvor: Pastoralmladih.hr
Da biste komentirali, prijavite se.