[VIDEO] 102-godišnjakinja podijelila tajnu uspješnog braka

Svi žele imati sretan brak, ali kako to postići? Ova stogodišnjakinja podijelila je svoje iskustvo.
Autor: aleteia.org/laudato.hr/D.R. Photo: aleteia.org srijeda, 22. siječnja 2020. u 11:47
Pilar Suevos Fernández de Jove prije dvije je godine 'prešla stotku' svog života. Živi u malom gradu Vilarrube u Španjolskoj, a u svom srcu čuva mudrost braka i vlastitu ljubavnu priču koja je trajala nekoliko desetljeća.

Kad je napunila sto godina, sažela je svoje vrijeme života kao sretno i to zahvaljujući Bogu. Neželeći čuvati 'tajnu' dugog i sretnog života odlučila je podijeliti to s ostalima preko videozapisa na Youtubeu.

- Prvo morate dobro razmisliti prije nego što se vjenčate. Trebate vidjeti kakav je vaš dečko ili djevojka, ali i naučiti kakva je njihova obitelj. Na taj način možete izbjeći mnoga neugodna iznenađenja u budućnosti - kaže Pilar.

Objašnjava kako ima 'puno gluposti' kada je riječ o romantičnim vezama te logično primjećuje da kad koristimo 'glavu', a ne samo svoje osjećaje, obično donosimo bolje odluke. To se, dakako, ne tiče samo braka.

Pilar dodaje i druge 'sastojke' u svoj 'recept' za uspješan brak: Držite se jakih moralnih načela, okružite se prijateljima koji su dobri ljudi, imate u svom životu ljude koji će vam iskreno reći kad zalutate. A na kraju, osnovni sastojak koji se mora miješati sa svim ostalim jest zdrava i dobra ljubav.

- Uvijek morate poštovati ljubav. Ljubav je divna stvar kad je istina: obitelj i Bog koji je u našem srcu. To je čudesno - kaže Pilar 
Da biste komentirali, prijavite se.