[VIDEO] Nepoznati počinitelj obeščastio oltar za vrijeme pretvorbe

Biskupija je taj događaj nazvala 'oskrnavljenjem oltara i groznim činom vjerske netrpeljivosti'.
Autor: catholicnewsagency.com/laudato.hr/D.R. Photo: catholicnewsagency.com srijeda, 15. siječnja 2020. u 15:28
Brooklinška biskupija reagirala je na vandalizam i svetogrđe koje se dogodilo u župi njene oblasti prošle nedjelje te objavila videozapis na kojem se vidi čovjek koji oskrnavljava oltar tijekom mise.
 
Prema izjavi koju je u utorak objavila biskupija Brooklyn, a prenosi Catholic News Agency, incident se dogodio tijekom nedjeljne mise u župi svetog Antuna Padovanskog u kvartu Greenpoint u Brooklynu.
 
Video kamera koja se nalaze iznad prezbiterija prikazuje čovjeka kako prilazi oltaru za vrijeme slavljenja mise. Muškarac, noseći staklenku sa sokom, izlio je sadržaj na oltar i bacio ga prema svećeniku koji je predslavio misom. Biskupija je taj događaj nazvala 'oskrnavljenjem oltara i groznim činom vjerske netrpeljivosti', a video možete pogledati ovdje.
 
Počinitelja je naknadno uhitila njujorška policija, koja ga je kasnije odvela u bolnicu Woodhull na psihijatrijsku procjenu.
 
- Čudo je da kruh i vino nisu bili oštećeni te sam uspio nastaviti misu posvećujući kruh i vino u tijelo i krv Isusa Krista. Molim za ovu osobu i ne znam što mu je prolazilo kroz glavu - kazao je župnik Jossy Vattothu.

 
Da biste komentirali, prijavite se.