„Ako se izgubite, primite Mariju za ruku“

Kardinal Angelo Amato, okupljenima na Marijanskoj konferenciji u Rimu poručio je „ako se izgubite, primite Mariju za ruku i ona će vas odvesti k Isusu“, prenijela je 5. listopada agencija EWTN News.
četvrtak, 06. listopada 2011. u 00:00
Kardinal Angelo Amato, okupljenima na marijanskoj konferenciji u Rimu poručio je „ako se izgubite, primite Mariju za ruku i ona će vas odvesti k Isusu“, prenijela je 5. listopada agencija EWTN News. Prefekt Kongregacije za kauze svetaca, Angelo Amato održao je govor na 13. mariološkom simpoziju koji se održava u Rimu do 7. listopada. 
 
„Kako bi se čovjeku povratila vjera u Krista, potrebno je obratiti se Djevici Mariji koja će čovjeka vratiti ponovno k Njemu“, istaknuo je kardinal Amato nadodavši da „Marija čovjeka vodi na izvor vode Isusa Krista“.
 
Međunarodni mariološki simpozij svake dvije godine organizira Papinski teološki fakultet „Marianum“. Cilj simpozija je poticati na znanstveno promišljanje o Majci Božjoj u suvremenom društvu. 
 
Kroz četiri dana sudionici mariološkog simpozija promišljat će o „Ulozi Marije u kontekstu vjere, razuma i osjećaja te teoloških i kulturnih perspektiva sadašnjice“. 
 
Za EWTN News kardinal Amato je rekao da konferencija osim što širi znanje Katoličke crkve o mariologiji „produbljuje i saznanja povezana uz Kristologiju, Trojstvo, milost, antropologiju i Bibliju“. 
 
Izvor: EWTN News
Da biste komentirali, prijavite se.