Benedikt XVI. središnja osoba religijskog novinarstva

Predstavljanje engleskog prijevoda Rimskog misala najčitanija je vjerska vijest u 2011. godini, a papa Benedikt XVI. ponovno je proglašen za osobu koja je središte vijesti (newsmaker), pokazali su rezultati godišnjeg istraživanja među urednicima koje je nedavno provela Katolička izvještajna služba.
utorak, 13. prosinca 2011. u 00:00
Predstavljanje engleskog prijevoda Rimskog misala najčitanija je vjerska vijest u 2011. godini, a papa Benedikt XVI. ponovno je proglašen za osobu koja je središte vijesti (newsmaker), pokazali su rezultati godišnjeg istraživanja među urednicima koje je nedavno provela Katolička izvještajna služba (Catholic News Service, CNS). 
 
Posljedice ekonomske svjetske krize druga je po redu tema po važnosti o kojoj se pisalo u prošloj godini među 30 najčešćih priča. Demokratski pokreti na Bliskom istoku, točnije Arapsko proljeće zauzelo je treće mjesto na ljestvici vijesti koje su obilježile 2011. godinu.   
 
Među 24 osobe o kojima se najčešće pisalo, njujorški nadbiskup Timothy M. Dolan zauzeo je drugo mjesto, a američki predsjednik Barack Obama se nalazi na trećem mjestu. 

Ovaj izbor pedeseto je istraživanje koje je provelo CNS. 
 
Prvi urednički izbor najčitanijih vijesti o osobama i događanjima bio je 1962. godine, kada je za najvažniju vijest izabrano otvorenje Drugoga vatikanskog koncila.  
 
Sveti Otac, koji je od 2006. godine CNS-ova top religijska osoba, ove je godine najznačajnija „vijest“ zbog pohoda Hrvatskoj, Beninu, Njemačkoj i Španjolskoj, proglašenja Godine vjere i susret s američkim biskupima koji se nastavlja na 2012. godinu.  
 
Izvor: CNS
Da biste komentirali, prijavite se.