Državne službe moraju biti obavljene s dostojanstvom i odgovornošću

„Izvršavanje posla u državnim upravama mora poprimiti gotovo 'sakralni' karakter, zbog toga se taj posao morao izvršavati s velikim dostojanstvom i živućim osjećajem za odgovornost."
petak, 14. listopada 2011. u 00:00
„Izvršavanje posla u državnim upravama mora poprimiti gotovo 'sakralni' karakter, zbog toga se taj posao morao izvršavati s velikim dostojanstvom i živućim osjećajem za odgovornost." Riječi su to Svetog Oca koje je uputio talijanskim provincijskim prefektima, u društvu ministra unutarnjih poslova Roberta Maronija, na audijenciji u povodu proslave 150. obljetnice talijanskog ujedinjenja. 
 
U svom govoru, Papa je naglasio kako se kroz cijelu zemlju mogu vidjeti tragovi kršćanstva u običajima talijanskog naroda, što im daje na važnosti u kulturnoj tradiciji i jedinstvenom nasljeđu nadodajući da je Katolička Crkva i danas prisutna među ljudima, prenijela je danas Vatikanska izvještajna služba (VIS). 
 
Benedikt XVI. podsjetio je na socijalni nauk Crkve koji se tiče državne administracije. Naime, crkveni nauk potiče na uslužnost građanima. 
 
Na kraju, Papa je poručio prefektima da u svom radu služe pravdi, miru, slobodi i zajedničkom dobru. 
 
Izvor: VIS
Da biste komentirali, prijavite se.