Kršćanski volonteri znak su Božje ljubavi

Preko volonterskog rada, kršćani postaju znakom Božje ljubavi u svijetu, rekao je Sveti Otac danas tijekom susreta s predstavnicima europskih volontera.
petak, 11. studenog 2011. u 00:00
Preko volonterskog rada, kršćani postaju znakom Božje ljubavi u svijetu, rekao je Sveti Otac danas tijekom susreta s predstavnicima europskih volontera. Osobito u vrijeme ekonomske krize, moralne nesigurnosti i socijalne napetosti, kršćanski volonteri moraju iskazati da postoji dobrota i da raste u našoj sredini, istaknuo je Sveti Otac prilikom obraćanja sudionicima susreta europskih katoličkih volontera u Vatikanu. 
 
Dvodnevni sastanak u organizaciji Papinskog vijeća „Cor unum“, koje promovira i koordinira katoličke dobrotvorne aktivnosti, održan je u povodu Europske godine volontiranja. Okupio je 160 biskupa i predsteavnike dobrotvornih orgnaizacije iz 25 zemalja. 
 
Kako je prenijela Katolička izvještajna služba (Catholic News Serivce, CNS), Papa je zahvalio europskim volonterima i milijunima katoličkih volontera koji pridonose, redovito i velikodušno, crkvenim dobrotvornim misijama diljem svijeta.  
 
Preko volontiranja „postajemo vidljivim instrumentom Njegove ljubavi u svijetu koji duboko čezne za ljubavlju usmjerenom protiv siromaštva, usamljensoti, marginalizacije i neznanja koje vidimo svuda oko nas“, ustvrdio je Sveti Otac. 
 
Izvor: CNS 
Da biste komentirali, prijavite se.