Ordinarij Križevačke eparhije Milan Stipić susreo se s Papom i kardinalom Kochom

Kardinal Koch potaknuo je Grkokatoličku Crkvu u Hrvatskoj da bude jaka, raste, da bude misionarska, da čini sve za razvoj svojih vjernika i da okuplja ljude koji nisu vjernici.
Autor: IKA/Laudato/J.B. Photo: Facebook četvrtak, 13. lipnja 2019. u 10:16

Apostolski upravitelj Križevačke eparhije mons. Milan Stipić sudjelovao je u srijedu 12. lipnja na općoj audijenciji pape Franje na Trgu svetog Petra, nakon kateheze zajedno sa skupinom ordinarija i biskupa pozdravio se sa Svetim Ocem koji se zanimao kako raste i napreduje Crkva u Hrvatskoj.

- Nakon srdačnog pozdrava i zajedničkog fotografiranja susret s Papom zaključen je zajedničkim blagoslovom - izjavio je mons. Stipić za Hrvatski katolički radio odmah nakon susreta, piše IKA.

Mons. Stipić u utorak se susreo s predsjednikom Papinskog vijeća za jedinstvo kršćana kardinalom Kurtom Kochom s kojim je razgovarao o ekumenskim gibanjima na našim prostorima, posebice u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i susjedstvu. Razgovarali su o onome što bi Katolička Crkva i mons. Stipić kao grkokatolički ordinarij mogli učiniti za rast i razvoj ekumenskim gibanja na ovim prostorima. Kardinal Koch dao je neke smjernice koje Crkva ima u planu i iznio ideje kako djelovati na najprikladniji način. Kardinal je potaknuo da Grkokatolička Crkva u Hrvatskoj bude jaka, raste, da bude misionarska, da čini sve za razvoj svojih vjernika i da okuplja ljude koji nisu vjernici, koji su otpali od Boga, ali su voljni primiti Krista i njegovo evanđelje.

Kardinal Koch potaknuo je da se među Crkvama ne čini nikakav prozelitizam, odnosno da se ne nameće jedna crkvena struktura ili jedna vjerska zajednica kao ona koja je savršena, nego da svi trebaju djelovati po evanđeoskom principu, ne ponižavajući druge. U razgovoru je zaključeno kako je važno činiti sve da se autentičnim načinom kršćanskog života svjedoči i na taj način privlači ljude Kristu, objasnio je mons. Stipić.

 

Da biste komentirali, prijavite se.