Papa: Divimo se Bogu koji je izabrao biti na strani nas grešnika

Evanđelje je govorilo o svjedočanstvu Ivana Krstitelja o Isusu. On je bio prvi svjedok Krista te nije mogao zatajiti svoje iskustvo.
Autor: vaticannews.va/laudato.hr/D.R. Photo: vaticannews.va ponedjeljak, 20. siječnja 2020. u 12:07
Papa Franjo u jučerašnjoj molitvi Anđeoskog pozdravljenja na Trgu svetog Petra pozvao je da se divimo novosti Boga, piše Vatican News.

- Poput Ivana Krstitelja dopustimo da nas obuzme divljenje pred nečuvenom novosti Boga koji je u Isusu solidaran s nama i spašava svijet, uzimajući na sebe naše grijehe - rekao je osvrnuvši se na evanđelje druge nedjelje kroz godinu.

Evanđelje je govorilo o svjedočanstvu Ivana Krstitelja o Isusu. On je bio prvi svjedok Krista te nije mogao zatajiti svoje iskustvo.

- Ivan Krstitelj vidio je nešto potresno, to jest ljubljenog Sina Božjega solidarnog s grešnicima – rekao je Sveti Otac.

Potom je istaknuo kako mu je Duh Sveti dao da shvati istinski preokret. Naime, dok je u svim religijama čovjek taj koji Bogu prikazuje nekakvu žrtvu, u Isusovom slučaju Bog je onaj koji daje vlastitoga Sina za spasenje čovječanstva.

Ivan Krstitelj je u Isusu prepoznao 'janje Božje' koje je došlo oduzeti grijehe svijeta. Njegovo nas svjedočanstvo poziva da u središte svojeg vjerskog života stavimo milosrđe Božje, utjelovljeno u Isusu Kristu.
 
- Dopustimo da nas ponovo iznenadi Božji izbor, da bude na našoj strani, solidaran s nama grešnicima, spašavajući svijet od zla, uzimajući ga potpuno na sebe – rekao je papa Franjo.

Potaknuo je da poput Ivana Krstitelja nastojimo upoznavati Isusa. Za to imamo evanđelje po kojem ga možemo promatrati očima i srcem.

- Dopustimo da nas poučava Duh Sveti koji u nama govori: To je On! Sin Božji koji je postao janje, žrtvovano zbog ljubavi. On sam je nosio, trpio i iskupio grijeh svijeta i svakoga od nas - zaključio je Papa.
 
Nakon podnevne molitve Sveti Otac je pozdravio nazočne vjernike i hodočasnike, podsjetivši na konferenciju o Libiji koja se danas održava u Berlinu i izrazivši nadu da će to biti početak puta prema miru i stabilnosti zemlje.

 
Da biste komentirali, prijavite se.