Papa Franjo: Služenje nas približava Božjoj ljubavi

Papa Franjo predslavio je današnje euharistijsko slavlje u Domu svete Marte govoreći o progonu kojeg je Isus podnio te moleći za one koji trpe zbog nepravednih presuda.
Autor: vaticannews.va/laudato.hr/D.R. Photo: vaticannews.va utorak, 07. travnja 2020. u 16:53

Kako prenosi Vatican News, Papa je potaknuo vjernike da mole za milost ustrajnosti u služenju, unatoč našim padovima.

- Ovih smo korizmenih dana vidjeli progon koji je podnio Isus, te kako su zakonoznanci okrutno postupali prema njemu; bio je suđen iz mržnje, gnjevno, iako je bio nevin - istaknuo je Sveti Otac.

U propovijedi se osvrnuo na današnje evanđelje koje govori o Judinoj izdaji i Petrovu nijekanju Isusa, moleći za milost ustrajnosti u služenju, unatoč našim padovima.

- Izaijino proroštvo ističe da je Gospodin izabrao svojega slugu od majčina krila, i to kaže dva puta. Njegov je sluga izabran od početka, od rođenja ili još prije rođenja. Božji je narod izabran prije rođenja, a tako i svatko od nas. Nitko među nama nije slučajno pao na svijet . Svatko ima sudbinu, slobodnu sudbinu, sudbinu Božjega izbora. Rodio sam se sa sudbinom po kojoj sam Božje dijete, sluga Božji, moja je zadaća služiti, graditi. To je tako od majčina krila - istaknuo je Papa.

Ponovno istaknuvši da nas je Gospodin izabrao u majčinu krilu, Papa je napomenuo da u životu ima i padova; svatko je od nas grješnik i može pasti, te je doista pao.

- Kada se posklizne, kada padne, treba tražiti oproštenje. Naprotiv, kada nije sposoban shvatiti da je pao, kada ga zanos toliko obuzme da ga dovede do idolopoklonstva, otvara srce sotoni, ulazi u noć; to je ono što se dogodilo Judi. Mislimo danas na Isusa, slugu, vjernoga u služenju. Njegov je poziv služiti, sve do smrti, do smrti na križu. Mislimo na svakoga od nas, koji smo dio Božjega naroda; sluge smo, naš je poziv služenje, a ne iskorištavanje svojeg mjesta u Crkvi. Služenje; uvijek u službi - zaključio je papa Franjo.

 

Da biste komentirali, prijavite se.