Papa Franjo će 21. rujna posjetiti Crkvu u Albanu

Papa će 21. rujna pohoditi gradić Albano Laziale, u biskupiji koja obuhvaća teritorij papinskih parkova i papinske rezidencije.
Autor: vaticannews.va/hr/Laudato/K.P. Photo: Vatican Media nedjelja, 14. srpnja 2019. u 09:06
Tim je povodom, u razgovoru za Vatican News, biskup Albana, mons. Marcello Semeraro, izrazio Papi zahvalnost u svoje ime, i u ime cijele biskupije, piše Vatican News.

Biskupija Albano je sufraganska, čvrsto povezana s Crkvom u Rimu, kazao je biskup te dodao da, osim toga, ona obuhvaća teritorij papinskih parkova i papinske rezidencije.

- Naš je osjećaj zahvalnosti još snažniji zbog toga što je Papa pristao doći upravo 21. rujna, na dan kada će se euharistijsko slavlje odnositi na obljetnicu posvećenja katedrale, ali taj je datum vrlo važan i zbog toga što obilježava važan trenutak u životu pape Franje. Papa je često podsjetio na to jer je to dan kada se on spominje svojega odgovora na Gospodinov poziv - kazao je mons. Semeraro za Vatican News.

Nakon što stigne u Albano Papa bi trebao odmah otići u katedralu i pozdraviti svećenike, te se zadržati u posebnoj molitvi u spomen na obljetnicu posvećenja katedrale, rekao je biskup osvrćući se na program Papina posjeta.

- Sveta Misa će se slaviti na glavnom gradskom trgu koji graniči s papinskim vrtovima, a na koji gledaju i dvije zajednice. Jedna je Papi vrlo draga, jer je riječ o isusovačkoj zajednici u kojoj se nalazi Vatikanska zvjezdarnica, a druga je zajednica klarisa, klauzurnih sestara, koje će tako sa svojih prozora moći sudjelovati na Misi koju će slaviti Sveti Otac - kazao je biskup.

Papin posjet Albanu isprepleće se, dakle, s dva datuma. Prvi se odnosi na središnji trenutak u životu pape Franje, a drugi na 21. rujna 2008. godine, na dan kada je papa Benedikt XVI. predslavio svetu Misu s posvećenjem oltara u katedrali u Albanu. Otada je taj datum oslonac za proslavu obljetnice posvećenja katedrale, čija je obnova nedavno završena, zaključio je biskup Semeraro za Vatican News.

Da biste komentirali, prijavite se.