Papa poslao veliku donaciju za misijska područja pogođena pandemijom

Na poticaj pape Franje osnovan je fond za misijska područja najteže pogođena pandemijom.
Autor: vaticannews.va/laudato.hr/D.R. Photo: vaticannews.va četvrtak, 09. travnja 2020. u 14:39

Sveti je Otac dao početni prilog u iznosu od 750.000 dolara, a zajednice vjernika u cijelom svijetu mogu pridonijeti toj inicijativi preko Papinih misijskih djela.

Kako piše Vatican News, iako je žarište zaraze u zapadnim zemljama, sve je veći broj oboljelih na kontinentima južne polutke, posebice u Latinskoj Americi, ali i u Africi. Riječ je o područjima koja jednim dijelom pripadaju misijama Katoličke Crkve, u kojima bi nedostatak sredstava u kombinaciji sa širenjem zaraze koronavirusom mogao dovesti do vrlo teške situacije.

Samo u Africi ima više od 74.000 redovnica i više od 46.000 svećenika koji brinu o 7274 zdravstvene ustanove, 2366 domova za starije i ranjive osobe te brinu o odgoju više od 19 milijuna djece u 45.088 osnovnih škola. U mnogim ruralnim područjima oni su jedini koji pružaju zdravstvenu zaštitu i obrazovanje.

Papa želi da crkvena tijela koja mogu i žele pomoći doprinesu tom fondu putem Papinskih misijskih djela koja su u svakoj zemlji službeni kanal potpore Svetom Ocu za više od 1110 biskupija, posebice u Aziji, Africi, Oceaniji i dijelu Amazonije.

 

Da biste komentirali, prijavite se.