Papa primio pravoslavne svećenike i monahe: Osjećajte se kao među braćom

Susretu su sudjelovali svećenici i monasi iz Koptske pravoslavne Crkve, Armenske apostolske Crkve, Antiohijske siro-pravoslavne Crkve, Etiopske pravoslavne Crkve i Siro-malankarske pravoslavne Crkve.
Autor: vaticannews.va/laudato.hr/D.R. Photo: vaticannews.va petak, 21. veljače 2020. u 19:54

Papa Franjo primio je danas u audijenciju mlade svećenike i monahe istočnih pravoslavnih Crkvi i istaknuo kako je njihov posjet prigoda da prihvatimo dar Duha Svetoga koji je u vama, piše Vatican News.

Sveti Otac im je poručio kako susret kršćana različitih Crkvi nosi u sebi različite darove Duha Svetoga koje treba podijeliti na obostrano dobro i radost, ukazavši na ljepotu međusobnog dijeljenja.

- Možemo prihvatiti ono što je Duh Sveti, kao dar za nas, posijao u drugome. U tom smislu, vaš posjet nije samo prigoda za produbljivanje vašega znanja o Katoličkoj Crkvi, nego je i za nas katolike prilika da prihvatimo darove Duha Svetoga koji su u vama. Vaša nam prisutnost omogućava tu razmjenu darova i razlog je radosti - kazao je Papa.

Papa Franjo zahvalio je za sva svjedočanstva koja su dala istočne pravoslavne Crkve kroz povijest te je pozvao svećenike i monahe istočnih pravoslavnih Crkvi da se ne osjećaju kao gosti, nego kao braća među braćom. 

- Gospodin je zadovoljan zbog ove bratske ljubavi među nama. Neka ovaj vaš posjet, i oni koji će uz Božju pomoć slijediti, dadnu čast i slavu Gospodinu! Neka vaša prisutnost postane malo plodno sjeme, kako bi među nama isklijalo vidljivo zajedništvo, cjelovito jedinstvo koje Isus žarko želi - zaključio je Sveti Otac.

 

Da biste komentirali, prijavite se.